Elon Musk, alev silahıyla Putin'e meydan okudu: "Ayısını da getirebilir"

Musk’a yanıt veren Roscosmos Başkanı Rogozin, "Elon, önce tuvaletten çık" diye yazdı

Teknoloji milyarderi, Rusya - Ukrayna savaşına karşı tavrını sosyal medya paylaşımlarıyla belli ediyor (@elonmusk / Twitter)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i teke tek kafes dövüşüne çağıran Elon Musk, şimdi de alev silahıyla devlet başkanına gözdağı verdi.

SpaceX ve Tesla CEO'su Musk, Twitter hesabından Boring Company etiketli alev makinesiyle fotoğrafını paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Teknoloji milyarderinin gönderisinde kendi fotoğrafının yanında Putin’in ayıya bindiği meşhur fotoğrafı da yer aldı. Kolaj halindeki görselin tepesinde ise "Tarafını seç" yazıyordu.

Sosyal medyadaki yeni tartışmanın fitilini, Ukrayna krizinin başından beri açıklamalarıyla gündemi meşgul eden Rusya Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Dimitri Rogozin ateşledi.

Musk’ın Putin’i dövüşe çağırdığı ilk gönderiyi alıntılayan Rogozin, ünlü Rus yazar Aleksandr Puşkin’in dizeleriyle teknoloji milyarderine meydan okudu.

Rogozin’in Rusça yazdığı dizelerde şu ifadeler yer aldı:

Sen, küçük şeytan, hala gençsin.

Benimle rekabet edemezsin.

Bu sadece zaman kaybı olur.

Önce kardeşimi geç.

Tesla CEO'su bu gönderiye yanıt olarak, alev silahlı fotoğrafını paylaşırken, Putin’i kastederek, "Ayısını da yanında getirebilir" dedi.

 


Rogozin bu yanıta sessiz kalmadı. Musk’ın 22 Kasım 2021’de "Tweetlerimin en az yüzde 50'si porselen taht üzerinde üretildi" diye yazdığı gönderinin ekran görüntüsünü paylaşan Roscosmos başkanı, "Elon, tuvaletten çık, sonra konuşuruz" cevabını verdi.

 


Teknoloji milyarderi ise bunu Dostoyevski’den bir alıntıyla yanıtladı:

Kalbi olan ve aklı olmayan bir aptal, aklı olan ve kalbi olmayan bir aptal kadar mutsuzdur. / Fyodor Dostoyevski, Budala

Çeçen lider Kadirov’la da tartışmıştı

Musk, Putin’i dövüşmeye çağırmasının ardından Çeçen Lider Ramazan Kadirov’la da atışmıştı.

Musk’ın adına "a" harfini ekleyerek Rusçadaki gibi kadın ismi haline getiren ve milyardere "Elona" diye hitap eden Kadirov, Telegram paylaşımlarında şöyle söylemişti:

Kibar Elona’dan vahşi Elon’a dönüşmen için kaslarını biraz daha çalışman gerekiyor.

Teknoloji milyarderi ise, "Bu teklif için teşekkür ederim ama bu kadar mükemmel bir eğitim bana çok fazla avantaj sağlar. Eğer o kavga etmekten korkuyorsa solak olmamama rağmen sadece sol elimi kullanmaya da razıyım. Saygılar, Elona" ifadeleriyle yanıt vermişti.
 


Musk ayrıca, Twitter’daki kullanıcı adını da "Elona Musk" diye değiştirmişti.

 

Independent Türkçe, Futurism

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU