Avustralya'da hükümete bağlı cinsiyet eşitliği programının logosu tepki topladı

"Diyecek bir şey yok gerçekten!"

Logonun tartışmaların ardından kaldırıldığı açıklandı (Twitter / @Women4Aus)

Avustralya'daki toplumsal cinsiyet eşitliği programının logosu penise benzediği gerekçesiyle tartışma yarattı.

Başbakanlık ve Kabine Dairesi altındaki Kadın Ağı (Women's Network), gönüllülük esasıyla çalışan ve cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını amaçlayan bir program.

Pazar günü paylaşılan programın yeni logosunda yer alan mor renkteki "W" harfi ve bu harfin yanından uzayan çıkıntı penise benzediği gerekçesiyle sosyal medyada tepki topladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

32 yaş üstü kadınların işyerinde uğradığı ayrımcılığa karşı çalışmalar yapan The National Older Women's Network grubu Twitter'daki paylaşımında logoyu eleştirerek "Bunun başta bir taşlama olduğunu düşünmüştüm fakat bu ya düşüncesizce yapılmış bir şey ya da bir hakaret" dedi.

Kadın hakları örgütü Women for Australia da sosyal medya üzerinden logoya tepki gösterip Başbakan Scott Morrison'ı eleştirdi.

Grubun paylaşımında "Scott'ın başında bulunduğu devlet dairesindeki Kadın Ağı'nın biraz… fallik duran bir logosu var. Diyecek bir şey yok gerçekten!" ifadeleri yer aldı.

Başbakanlık ve Kabine Dairesi tarafından pazartesi günü yapılan açıklamada logonun tepkiler üzerine kaldırıldığı belirtildi.
 


Açıklamada, logonun Morrison ya da hükümetten herhangi bir yetkiliyle ilişkisi olmadığı belirtilirken, tasarım için dairenin kendi kaynaklarının kullanıldığı ve içeriden kapsamlı bir danışmanlık desteği alındığı da belirtildi.

Özellikle Morrison'ın liderliğini yaptığı iktidardaki Liberal-Ulusal Parti koalisyonu üyeleri hakkında geçen yıl ortaya çıkan tecavüz ve cinsel saldırı iddiaları ülkede büyük skandal yaratmıştı.

Geçen yıl Morrison'a gönderilen isimsiz bir mektupta bir kabine üyesinin 33 sene önce 16 yaşında bir kıza tecavüz ettiği öne sürülmüş, daha sonra bu kişinin eski Avustralya Başsavcısı Christian Porter olduğu iddia edilmişti. 2020'de polise şikayette bulunan kadının daha sonra intihar ettiği ortaya çıkarken, Porter ise hakkındaki suçlamaları reddederek görevinden istifa etmişti.



Independent Türkçe, Sputnik International, Guardian, Daily Mail 

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU