Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefet, "Seçimi kazanırsak Suriyelileri göndereceğiz" diyor, biz göndermeyeceğiz

Erdoğan konuşmasında, "Dün Irak'tan Suriye'den Afganistan'dan gelmişlerdi. Bugün Ukrayna'dan geliyorlar. Yarın nereden geleceklerini bilemeyiz. Ama bu ülke daima mazlumların sığınağı olmaya devam edecektir" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Uluslararası İyilik Ödülleri" programına katılarak açıklamalarda bulundu.

Dün Irak'tan Suriye'den Afgaanistan'dan gelmişlerdi. Bugün Ukrayna'dan geliyorlar. Yarın nereden geleceklerini bilemeyiz. AMa bu ülke daima mazlumların sığınağı olmaya devam edecektir.
Konuşmasında "Diyarbakır Anneleri" ile ilgili konuşan Erdoğan, " Bölücü örgüt mensupları 40 yıldır gözü dönmüşlükle sadece yaktılar, yıktılar. Baskı ile Kürt kardeşlerimizin hayatını zindana çevirdiler. Bu nebbaşlar ilk günden itibaren en büyük yarayı anaların yüreklerinde açtılar. Analarından kopardıkları gencecik çocukları ölüme gönderirken kendi çocuklarını Avrupa'nın başkentlerine tatile yolladılar. Diyarbakır Anneleri sadece korku duvarlarını parçalamakla kalmadılar, siyasetçi görünümlü insan kaçakçılarının maskesini de aşağıya indirdiler" dedi.

Erdoğan, bu seneki ikinci Vefa ödülünün "Diyarbakır Anneleri"ne verildiğini söyledi.

"Bu ülke daima mazlumların sığınağı olmaya devam edecek"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan konuşmasında mülteci ve göçmen konusunda da değindi.

"Gariplere kapımızı açık tutmayı sürdüreceğiz" diyen Erdoğan, "Dün Irak'tan Suriye'den Afganistan'dan gelmişlerdi. Bugün Ukrayna'dan geliyorlar. Yarın nereden geleceklerini bilemeyiz. Ama bu ülke daima mazlumların sığınağı olmaya devam edecektir. Bundan hiç endişeniz olmasın" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti:

Ana muhalefetin başındaki ve yanındakiler 'Biz seçimi kazandığımızda mültecileri ülkelerine göndereceğiz' diyorlar. Biz göndermeyeceğiz. Biz evsahipliğine devam edeceğiz. Ensarın ne olduğunu biliyoruz. Bundan tedirgin değiliz. Sevgili milletimize sesleniyorum. Sıkıntılarınız olabilir, zaman zaman yük de olabilirler. Ama unutmayın bunun ecri çok büyüktür. Biz her zaman düşmüşün yanında olduk. Bunlar kendilerini öldürmeye gelen katillerden kaçıyorlar ve bize geliyorlar. Biz gönlümüzü açacağız. Kendi insanımız içinde de hiç kimseyi mahzun, kalbi kırık bırakmayacağız.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU