Muhalefet liderlerinden 14 Mart mesajları: Erdoğan'ın "Gidiyorlarsa varsın gitsinler" sözünü hatırlattılar

Muhalefet partisinin genel başkanları 14 Mart Tıp Bayramı için mesaj paylaştılar. Liderler paylaşımlarında, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarıyla ilgili hükümete eleştirilerde de bulundular

Muhalefet partilesi liderleri, 14 Mart Tıp Bayramı için sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundular.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen haftaki konuşmasında, devlet hastanelerinde doktor sayısının yetersizliği olduğu iddialarına ilişkin "Özel sektör daha çok para verdiği için kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum; varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz" ifadelerini kullanmıştı.

Muhalefet partisi liderlerinin paylaşımlarında da  Erdoğan'ın açıklamlarını eleştiren mesajlar yer aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu paylaşımında, "Canımızı emanet ettiğimiz sağlık emekçileri, sizler bizim baş tacımızsınız. Sabredin, çok az kaldı; sandıkta Saraydaki zatı göndereceğiz! Çalışma koşullarınızın düzeleceği ve emeğinizin karşılığını aldığınız bir sağlık sistemini birlikte kuracağız. #14MartTıpBayramı kutlu olsun" dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener ise, "Karanlık işgal günlerinde Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'den yükselen o cesareti de, pandemi döneminde kalplerimizi ağrıtan o özveriyi de, nankör bir zihniyete rağmen gösterilen fedakârlığı da, unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız! #14MartTıpBayramı'mız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu paylaşımında, "Bir nefes sıhhat için canla başla çalışan başta eşim SareDavutoglu olmak üzere, tüm doktorlarımızın #14MartTıpBayramıkutlu olsun. İyi ki varsınız. #GelecekteSağlıkVar diyerek yarın Genel Merkezimizde düzenleyeceğimiz çalıştayımıza tüm sağlık çalışanlarımız davetlidir" notunu düşerek bir video paylaştı.

Erdoğan'ın sağlık çalışanlarıyla ilgili sözlerinin yer aldığı videoda, pandemi döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanarının isimlerine ve çalışma şartlarından dolayı istifa eden hekim sayılarına yer verildi.

DEVA Partisi Ali Babacan da paylaşımında, "DEVA Partisi dün geceden beri ülkemizin dört bir yanındaki sağlık çalışanlarımızın yanında. Tüm sağlık çalışanlarımızla ve onların meslek örgütleriyle, dernekleriyle gurur duyuyoruz. #14MartTıpBayramı’nız kutlu olsun arkadaşlar. İyi ki varsınız" dedi

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU