Kimliğini gizleyerek kurgu röportaj vermekle suçlanan CHP'li Narin: Siyasi kimliğimle değil, vatandaş olarak konuştum

AK Parti'li ilçe başkanınca siyasi kimliğini gizleyerek sıradan bir vatandaş gibi konuşarak algı yapmakla suçlanan CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, kendini savundu

Sokak röportajlarında her gün çok sayıda kişi görüşünü açıklıyor. Önceki gün sosyal medyaya düşen bir sokak röportajında orta yaşlı ve ağzını, burnunu kapatacak şekilde maske takmış bir kişinin kendisine yöneltilen soruları cevapladığına ilişkin görüntüleri yayımlandı. 

Kadıköy Caferağa'da çekildiği anlaşılan röportajda kişi "Sizce erken seçim olmalı mı?" sorusuna "Olmalı. Çünkü artık nefes alamıyoruz. Ben geçinemiyorum. Kiramı ödeyemiyorum. Alışverişimi yapamıyorum. Onun için erken seçim olmalı" diye cevap verdi.

Aynı kişi devamında gelen "Olası bir seçimde hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsun" sorusuna "Şu anki mevcut partiye oy vermeyeceğim kesin. Başka bir partiye oy verebilirim. Hangi parti olur, Cumhuriyet Halk Partisi olabilir!" diye cevapladı. 

Devamında gelen "Neden Cumhuriyet Halk Partisi?" sorusuna da şu cevabı verdi:

"Şu anda muhalefet ondan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bakıyorum, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bakıyorum vatandaşın sorunlarına, esnafa, çocuklara internet ulaşımına daha iyi çalışmalar yapıyorlar. O partinin daha iyi yönetim yapacağını düşünüyorum."  

CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin çıktı

Buraya kadar her şey gayet olağan görünebilir. Ancak asıl tartışma bundan sonra başladı.

Özellikle iktidara yakın medya organlarında yüzü maskeyle önemli ölçüde kapanmış kişinin CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin olduğu iddia edildi. Narin'in kimliğini gizleyerek sıradan bir vatandaş gibi konuşarak algı yaptığını ve röportajın kurgu olduğu ileri sürüldü. 

Narin'in siyasi rakipleri de tartışmalara katılmakta gecikmedi.

 

AK Parti, algı ve tiyatro yapmakla suçladı

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajı okunduğu sırada arkasını dönerek protesto etmeye çalışan CHP İlçe Başkanı Ali Narin bu defa maske ile kimliğini saklamaya çalışarak röportaj verdi" ifadelerini yer verildi.

AK Parti'li İlçe Başkanı Av. Fatih Kaya da yine kendi hesabından yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

"Tiyatro ve kurgular Kadıköy'e taşındı. Kadıköy CHP İlçe Başkanı Ali Narin yüzünü, gözlerine kadar maske ile kapatarak, siyasi görevini gizleyerek sanki normal bir vatandaşmış gibi hükümeti eleştiriyor. Partisine "onlar" diyor. Sadece kendisini küçük düşürüyor."  

ali narin.jpg
Ali Narin / Fotoğraf: Twitter

 

Röportajın geçen haziranda yapıldığını iddia etti

Sosyal medyada ve iktidar yakın medyada yer alan eleştirilerin ardından konuyla ilgili görüşünü almak üzere Ali Narin'i aradık.

Narin görüntüdeki kişinin kendisi olduğunu doğruladı. Söz konusu röportajın 2021 Haziran'da çekilmiş olduğunu öne süren Narin, siyasi çekişme için yeniymiş gibi gündeme taşındığını savundu.

"Siyasi kimliğimle mi yoksa vatandaş kimliğimle konuşmamı istersiniz diye sordum"

Kendisine mikrofon uzatıldığında röportaj öncesinde "Siyasi kimliğimle mi yoksa vatandaş kimliğimle mi konuşayım" dediğini öne süren Narin, "Benden vatandaş olarak görüşümü istediler. Ben de konuşmuşum. Siyasi kimliğinle konuşuyor olsaydım, söyleyeceklerimin üstünde yüz tane daha eklerdim. Türkiye'de yaşanan bir sürü olumsuzluğu ifade edebilirdim. Ben de bir yurttaşım. Kadıköy'de yaşıyorum. Yaşanan koşulları erken seçimin de ihtiyaç olduğunu ifade ettim" şeklinde konuştu. 

"Gerçekten geçinemiyorum" 

Olayın tartışılacak yanı olmadığını söyleyen Narin, "tiyatro yapıyor" suçlamalarına da şu sözlerle yanıt verdi:

Türkiye'de kimin tiyatro yaptığı belli. Yani doları 20 liralara götürüp 11 liraya getirenler mi tiyatro ve film çeviriyor yoksa benzini 25 lira yapıp daha sonra sabah 22 lira yapanlar mı tiyatro oyununu çeviriyorlar? Kim tiyatro yapıyor? Halk açlıktan kırılıyor. Geçinemiyorum. Gerçekten geçinemiyorum yani. Bunlar da çok doğal söylediğim şeyler.

Konuyla ilgili ayrıca özel ve detaylı bir açıklama da yapmak istemediğini dile getiren Narin, "Çok etik bulmuyorum. 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırır' misali Türkiye'nin göbeğinde bir tiyatro sergileniyor. Elektrik faturasını da ödeyemediği için insanların elektriği kesiliyor. Ona baksınlar" diyerek sözlerini tamamladı. 
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU