Bakan Karaismailoğlu: 1970'li yıllarda devlet aklı olsaydı, 1. Köprü'yü de tamamen YİD'le yapardı

Yap İşlet Devret projelerinde hesap hatası bulunmadığını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Yap-İşlet-Devret'te kredi ile ev almış gibi ödeme yapıyoruz" dedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Yap İşlet Devret modelinin başarılı bir model olduğunu ve bu sayede pek çok yatırımı hazinenin para ödemeden yaptığını söyledi / Fotoğraf: AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakanlığın Yap İşlet Devret (YİD) projelerinde verdiği garantilerde yüzde 90'a varan hesap hataları eleştirilerini "Burada hesap hatası yok" diye yanıtladı. Bakan İsmailoğlu, "Kredi ile ev almış gibi taksit ödemesi yapıldığını" bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Antalya Havalimanı işletme hakkıyla ilgili 2 milyar 138 milyon dolarlık tutarın ay sonunda hesaplara geçeceği bilgisini veren Karaismailoğlu, önümüzdeki dönemde demiryolu yatırımlarına ağırlık verileceğini bildirdi.

Maliyeti artan yolcu taşıyanlar için mutlaka iyileştirme yapılacağını belirten Karaismailoğlu, havayolunda ise 599 liralık fiyat üst limitinde artış taleplerini değerlendirdiklerini söyledi.

Dünya Gazetesi Ankara Sohbetleri'ne konuk olan Bakan Adil Karaismailoğlu, Ankara Temsilcisi Maruf Buzcugil ile Ankara Haber Müdürü Hüseyin Gökçe'nin sorularını cevaplandırdı.

"Devlet aklı olsa YİD yapardı"

Karaismailoğlu, Yap İşlet Devret (YİD) projelerine gelen eleştiriler hakkındaki soruya şöyle yanıt verdi:

1970'li yıllarda devlet aklı olsaydı, 1. Köprü (İstanbul) tamamen YİD yapardı, devlete yükü olmazdı. Devletin yatırım bütçesinin tamamı o zaman 1. Köprüye gitmişti. O zaman fizibıl proje olarak geçiş ücretlerinden ciddi gelir elde edilirdi ve Anadolu'daki bütün projelerin finansmanı da bu gelirlerden karşılanırdı. O dönem bütün yatırımlar İstanbul'a yapıldığı için o bölge gelişti, Anadolu eksik kaldı. Turgut Özal karayoluna önem vermiş ve demiryolunu ikinci planda bırakmıştı

"Demiryollarının yatırımlar içindeki ağırlığı yüzde 60'a kadar çıkacak"

Demiryoluna da çok yatırım yaptıklarını ancak öncelikle 10 bin kilometre eski hatları yeniledikleri için pek görünmediğini belirten Bakan Karaismailoğlu,  "Demiryolu 1.300 km'si hızlı tren olmak üzere 13 bin km'yi geçti. İnşallah bundan sonra demiryoluna ağırlık vereceğiz. Karayolu altyapı eksikliğinden dolayı yatırımın yüzde 65'i karayolu ağırlıklı oldu. Demiryolu bu yıl itibarıyla yüzde 50'ye yaklaştı. Karayolun biraz daha aşağı çekeceğiz ama bitmez tabii ki. Demiryollarının yatırımlar içindeki ağırlığı yüzde 60'a kadar çıkacak" diye konuştu.

"Uçak fiyatlarındaki üst sınırın artırılması taleplerini değerlendiriyoruz"

Ulaştırma maliyetlerine yönelik gelen artışlardan dolayı, yolcu taşımacılığında da sektörlerin zam talepleri giderek arttığı hatırlatılan Adil Karaismailoğlu, "Sonuçta maliyet artışları kazançlarına yansıyor, o yüzden orada mutlaka bir iyileşme olacak. Havayolları da 599 liraya çıkarmıştık üst sınırı, bunun da yeterli olmadığını söylüyorlar. Tabii bunlar sabit fiyatla satılmıyor, yani ortalama fiyat daha aşağıda oluşuyor ama üst limiti biraz daha artırma yönünde talepleri değerlendiriyoruz. Bunlar bütün dünyadaki gelişmeler doğal olarak yansıyor" dedi.

"YİD'de hesap hatası yok"

YİD modeline yönelik eleştiriler ve özellikle yüzde 90'a kadar varan geçiş/kullanım sayısındaki hesap hataları sorulan Bakan Karaismailoğlu, bu hesaplamalarda bir hata olmadığını belirterek bazı Antalya Havalimanı projesine dair şu rakamları paylaştı:

En başarılı örnek, Antalya Havalimanını gösterebiliriz. Toplam 25 yıllığına 8,5 milyar Euro işletme bedeli 2025 sonrasını ihale etmiştik. Bunun da şimdi yüzde 25'ini bu ay sonunda 2 milyar 138 milyon Euro alacağız

Karaismailoğlu, YİD'de uygulanan hesap yöntemini şöyle anlattı:

Yani bunu hata olarak karşılaştırmamak lazım. Buraya 10 birim yatırım yapmışsınız, bu yatırımın ne kadar sürede geri dönebileceğini hesaplıyoruz. Başka bir ifade ile işletme sürecinde geri dönüşünün finansal modeli. Araç sayısı veriyorsunuz ama bunun ücret olarak karşılığına bakmak lazım. İstanbul-İzmir otoyolunda belirli dönemlerde sayının üzerine çıkıyoruz, Ankara-Niğde yolunda ise öngörülenin altında kalıyoruz. Sonuçta bu yatırım devletten para çıkmadan yapıldı. Devletin bütçesinden yapsaydık peşin verecektik. Bu kredi ile ev araba almış gibi. Taksitle geri ödeme gibi düşünün. Proje belli, maliyet belli. Kamu bütçesinden ihale edip yapacaksınız, ya YİD ile KOİ ile yapacaksınız ya da dışardan kredi bulup, devleti borçlandıracaksınız, belli sürede geri ödeyeceksiniz

"Geçiş sayısını salgın düşürdü"

Modelde hata olmadığını ve bazı geçiş garantilerinin sağlanamamasının salgından kaynaklı olduğunu savunan Karaismailoğlu, "Sayıların düşüşünde, salgın sürecinde taşımaların kısıtlanması ve vatandaşın da seyahat etmemesi etkili oldu. Bu sefer kullanmayandan almıyorsunuz, hizmetin karşılığını alıyorsunuz. Yolun alternatifi var, belli yatırım yapılmış, bu tip yollar dünyanın her tarafında ücretlidir. Kullanıcıdan aldığınız zaman adaletli davranıyorsunuz. Bunun modeli böyle" dedi.

Avrasya tünelinin bu konuda çok başarılı olduğunu belirten Bakan, karşılama oranında yüzde 90'lara ulaşıldığını söyledi.

"Uzayda 35 yıl sonrasını garantiye aldık"

Bakan Adil Karaismailoğlu, uydu ve uydu teknolojisi alanında da çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Uzayda bulunmak, yörünge haklarını devam ettirebilmemiz için haberleşme uydularını mutlaka kullanmamız gerekiyor. Yoksa belli süre sonra yörünge hakkımız da elimizden alınabilir. O şekilde biz kendimizi 35 yıl sonrası için garantiye aldık" dedi.

 

Dünya, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU