Meclis lokantalarında zam hazırlığı: 1 liralık çorbanın fiyatı 2 liraya çıkabilir

Menüdeki yemeklerin türlerine göre değişik oranda zam yapılması konusu Başkanlık Divanı toplantısında da gündeme geldi

Fotoğraf: Pixabay

Hürriyet'te yer alan habere göre, gıda fiyatlarındaki artış, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) de etkiledi. Yemek bütçesinde verilen açık nedeniyle Meclis lokantalarındaki fiyatların artırılması kararı alındı. 

TBMM lokantalarında milletvekilleri, çalışanlar ve ziyaretçilere sunulan yemeklerdeki fiyat artışı, dün Başkanlık Divanı toplantısında değerlendirildi.

Meclis lokantası- Twitter.jpg
Fotoğraf: Twitter


Gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle yemek bütçesinin de arttığının belirtildiği habere göre yemeklerin çeşitlerine göre fiyatlara farklı oranlarda zam yapılması kararlaştırıldı.

Meclis Genel Sekreterliği’nin yapacağı çalışmanın ardından, kâr amacı olmaksızın, gelir-gider dengesini sağlayacak oranda artışlar yapılacağı belirtildi.

1 lira olan çorbanın fiyatının 2 liraya çıkarılabileceği ancak 6 lira ile 12 lira arasında değişen etli yemeklerde artış oranının daha düşük olabileceği belirtildi.

TBMM yerleşkesinde milletvekillerinin yararlandığı üyeler lokantası ile personel ve ziyaretçilerin kullandığı lokantalarda farklı menüler bulunuyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU