Erdoğan milletvekilleriyle kahvaltı buluşmasında ne konuştu, Babacan ve Davutoğlu için neler söyledi?

Habertürk'ün kulis haberine göre Erdoğan, Babacan ve Davutoğlu'nun parti kurma ihtimalleri için "Boş çuval gibi devrilecekler" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milletvekilleriyle genel merkezde kahvaltıda bir araya geldi. 

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre görüşmede milletvekilleriyle yeni parti, sistem revizyonu ve Cumhur İttifakı ile ilgili meseleler konuşuldu. 

Cumhurbaşkanı'nın bu konu başlıkları altında milletvekillerinin görüşlerini dinlediği öne sürüldü. 

23 Haziran'ı bir fırsat olarak tanımladığı ileri sürülen Erdoğan'ın gerekli değerlendirmelerin yapılacağını söylediği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan'ın ayrıca yeni parti kurma hazırlığı içindeki AK Parti’nin önemli isimlerine sert sözlerle uyarılarda bulunduğu iddia edildi.

Daha önce Ali Babacan ile görüşen ve partide kalmalarını isteyen, parti kuranların daha önce başarılı olamadıklarını vurgulayan Erdoğan bu kez yeni parti yoluna çıkanlara sert sözlerle yüklendiği ifade edildi.

Habertürk'ün haberine göre Yunus Emre’nin "İlla edep" dizelerini kullanan Erdoğan şöyle dedi:

AK Parti istikamet partisidir. Bu, halkın ve hakkın istikametidir. Biz bu istikamette devam ediyoruz. Bu istikameti şaşıranlar oldu. Rüyalara dalanlar, mühendislik hesaplarıyla konum bulmaya çalışanlar, AK Parti'nin gölgesini kendi gölgesi sananlar içi boş çuval gibi devrilecektir. Onların ne peşinde olduğu değil, bizim ne iş yaptığımız önemli. Yunus Emre’nin dizelerinde dediği gibi… Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep, dediler ilim geride, illa edep illa edep.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine yönelik eleştiriler

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde revizyon tartışmalarına da değinen Erdoğan'ın “Fuat bey başkanlığında değerlendirme yapılıyor. İhtiyaç varsa değerlendirilir. Uygulamada eksiklikler varsa tespitlerimiz olursa değerlendiririz” dediği öne sürüldü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU