Hava sahası yasaklarından kaçan Ruslardan Sırbistan formülü

Moskova'dan Belgrad'a yapılan uçuşlar iki kat arttı

ABD ve AB, Rus uçaklarına hava sahasını kapattı (Reuters)

Ukrayna'ya düzenlenen askeri operasyonun ardından ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalan ve pek çok ülkenin hava sahasını kapattığı Rusya'da halk, çözümü Sırbistan'da buldu.

Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan ancak uçakları AB hava sahasında özgürce hareket edebilen Sırbistan, Rusya'ya yaptırım uygulamadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Avrupa'ya gitmek isteyen Ruslar bu sayede Sırbistan uçaklarından yararlanıyor.

Guardian'ın haberine göre çoğunluğu devlete ait olan Air Serbia adlı havayolu şirketi, hızla artan talebi karşılamak için sefer sayılarını çoğalttı.

Moskova'dan Belgrad'a yapılan uçuş sayısı iki kat artırılarak haftada 15'e ulaştı.

Seyahat verilerini analiz eden ForwardKeys, iki ülke arasındaki yolculuklarda koltuk sayısının martın ilk haftasında, istilanın önceki haftasına kıyasla yüzde 50 arttığını bildirdi Şirket, koltuk sayısının ilerleyen haftalarda daha da artacağını öngörüyor.

Rusların Sırbistan'dan gittiği başlıca ülkeler arasında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Fransa, İsviçre ve İtalya var. Ayrıca Birleşik Krallık, Slovenya, Avusturya, Almanya ve İspanya da tercih ediliyor.

Rusya - Ukrayna savaşının başlamasıyla yurtdışına gitmek isteyen Ruslar İstanbul'u da tercih etmeye başlamıştı. Türk Hava Yolları (THY) bu sebeple Moskova ve St. Petersburg'a yapılan uçuşların sayısını artırmıştı. THY ayrıca Ocak 2022'de askıya alınan Yekaterinburg uçuşlarına da tekrar başlamıştı.

 

Independent Türkçe, Guardian, Airline Haber

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU