"Tarihi fark" yorumlarıyla İspanya'ya giden Galatasaray, namağlup döndü... "5-6 gol yer' diye nara atanlar, insanların suratına nasıl bakacak?"

İspanya'da rakibiyle berabere kalan Galatasaray, Avrupa Ligi'nde namağlup yoluna devam ediyor. Spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın Barcelona beraberliğini ve tur şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Barcelona deplasmanından beraberlikle dönen Galatasaray, Avrupa Ligi'nde yoluna namağlup devam ediyor / Fotoğraf: AA

Bu sezon Türkiye'de umduğunu bulamayan Galatasaray, Avrupa'da başarıdan başarıya koşuyor.

Süper Lig'de küme düşme hattının biraz uzağında kalan, Türkiye Kupası'nda ise 1. Lig ekibi Denizlispor'a elenen sarı-kırmızılılar, uluslararası arenada yoluna devam ediyor.

 

 

Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova ile mücadele ederek grubunu namağlup lider bitiren Galatasaray, son 16 turundaki ilk maçında Barcelona deplasmanından 0-0'lık beraberlikle dönerek yenilmezlik unvanını korudu.

Galatasaray ayrıca bu sezon Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde boy gösteren 64 takım arasında deplasman golü yemeyen tek ekip olarak mücadelesini sürdürüyor.

 

 

İstanbul temsilcisi, Opta verilerine göre, Avrupa kupalarında oynadığı son 7 maçı kaybetmeyerek Ekim 1999-Eylül 2000 arasındaki 13 karşılaşmalık süreçten bu yana en uzun yenilmezlik serisine de imza attı.

Spor medyasında ve sosyal medyada ise günlerdir Süper Lig'de kötü sonuçlar alan Galatasaray'ın Barcelona'dan "tarihi fark" yiyeceği yönünde eleştirilerin yapılması dikkat çekiyordu.

Sarı-kırmızılı ekip, beklentilerin aksine Barcelona'ya yenilmedi ve Türkiye'nin UEFA ülkeler sıralamasındaki puanını da 26,900'den 27,100'e yükseltmeyi başardı. 

 

Osman Şenher-TRT Spor.jpg
Osman Şenher / Fotoğraf: TRT Spor

 

"Taylan, Berkan defansla bütünleşince, Pena gününde olunca ve Barcelona karşısında defansif hata yapmayınca, bu skor ortaya çıktı" 

Spor yazarı Osman Şenher, Galatasaray'ın Barcelona beraberliğini ve tur şansını Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Galatasaray'ın Nou Camp deplasmanından aldığı beraberliği yorumlayan Şenher, İstanbul temsilcisinin rakibini çok iyi analiz ettiğini dile getirerek, "Rakibini çok iyi çözmüş. Galatasaray orta sahayı Barcelona'ya bırakmadı. Kendi sahasında Taylan, Berkan defansla bütünleşince, kaleci Pena gününde olunca ve Barcelona karşısında defansif hata yapmayınca, böyle bir skor ortaya çıktı. Bu arada Galatasaray galip de gelebilirdi. Kerem'in ilk yarıda bir şutu var ki defansa çarpmasa gol olacaktı" ifadelerini kullandı. 

"Bu şekil oynarsa derbiyi de kazanır, Barcelona'yı da eler"

Galatasaraylı futbolcuların Barcelona karşısında bütünleşerek iyi bir performansa imza attıklarını vurgulayan Şenher, şöyle konuştu:

Bütün futbolcular bütünleşmiş, birbirlerine yardım ediyor. Hepsi yüreklerini sahaya koydu. Torrent'in Barcelona'yı çözmesi, Galatasaray'a oynattığı bu futbolu gerçekten alkışlamak lazım. Futbolcular da ne görev verildiyse en iyi şekilde yerine getirdiler. Galatasaray hangi maçta sahaya böyle yüreğini koyarsa rakibini yener. Ancak bir Konyaspor maçına bakıyorsun, bir dünkü maça bakıyorsun, iki farklı Galatasaray var. Galatasaray bu şekil futbol oynarsa derbiyi de kazanır, Barcelona'yı da burada eler. 

 

 

"'Barcelona'dan 5-6 gol yer' diye nara atanlar, insanların suratına nasıl bakacak?"

Karşılaşma öncesi Galatasaray'ın Barcelona'dan tarihi fark yiyeceği iddialarına da yanıt veren Şenher, "Saçma sapan eleştiriler. Dün gece Galatasaray Türkiye'ye puan kazandırdı. Türkiye'ye kazandırdı bu puanı. Ama Galatasaray'ın Fatih Terim ayrıldıktan sonra Fatih Terim'i sevenler, Galatasaray'ı karıştırmak isteyenler, periyodik olarak devamlı Galatasaray aleyhinde propaganda yapıyorlar. Şimdi 'Galatasaray, Barcelona'dan 5-6 gol yer' diye nara atan, gülücük atanlar nasıl insanların suratına bakacaklar?" yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Barcelona'nın hocası Torrent'e 'taktik deha', buradakiler 'çaycı' diyor, bu ayıp!"

Fatih Terim sonrası göreve getirilen Domenec Torrent'e yapılan eleştirileri de değerlendiren Şenher, şu ifadeleri kullandı:

Torrent'i dün gördük. Rakip saygı duyuyor, herkes saygı gösteriyor. 'Biz Barcelona ile berabere kaldık. Ben bu maçı unuttum, Beşiktaş maçını düşünüyorum' diyor. Torrent'e zaman vermek lazım. Şu an herkes ağıtlar yakıyor, adama 'çaycı', 'sen antrenör değilsin' diyorlar. Bu Türkiye'de ayıp. Koca Barcelona'nın teknik direktörü Torrent için 'taktik dehası' diyor. Nedir bu Torrent düşmanlığı bilmiyorum. Burada önemli olan Torrent, Fatih Terim veyahut Burak Elmas değil. Önemli olan Galatasaray'ın arması. Torrent şu an Galatasaray'a hizmet ediyor, göğsünde Galatasaray'ın arması var. Böyle bir teknik direktöre de saygı gösterilmesi gerekiyor.

 

 

"Ortada bir maç ama Galatasaray rakibi elemek için daha çok gayret gösterecek"

Sarı-kırmızılı ekibin aldığı beraberlik sonrası gelecek hafta oynanacak rövanş maçındaki tur şansını da yorumlayan Şenher, şunları kaydetti:

Bu maçın rövanşında Nef Stadyumu'nda 50 bin de taraftar olacak. Bu Galatasaray için bir artı ve daha da iyi oynayacağını düşünüyorum. Evet Barcelona'yı eleyebilirsin, bir de böyle dev bir rakibe karşı elenebilirsin. Ortada olan bir maç ama ben Galatasaray'ın elemek için daha çok gayret göstereceğini düşünüyorum.

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında 17 Mart'ta Barcelona'yı konuk edecek.

   

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU