Putin, Ortadoğu'dan 16 bin "gönüllü savaşçının" çatışma bölgelerine getirilmesi talimatını verdi

Putin, “Donbass’ta yaşayan insanlara, para için değil, gönüllü olarak gelip yardım etmek isteyen insanlar olduğunu görüyorsanız, o hâlde bu insanların askeri operasyon bölgesine ulaşmalarına yardım etmeliyiz” dedi

Fotoğraf: Reuters

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ortadoğu ülkelerinden 16 bini aşkın "gönüllü savaşçının" Donbass'a gelmek istediği yönündeki teklifi desteklediğini ve bu kişilerin bölgeye ulaşmalarına yardım edilmesi gerektiğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Putin'e Ortadoğu'daki bazı ülkelerinden "gönüllü savaşçıların", Donetsk ve Lugansk'taki ayrılıkçılara yardım etmek adına bölgeye gitmek istediklerini kaydetti.

Gönüllülerin Donbass’taki operasyon bölgesine ulaşmalarına yardım etmek gerektiğini ifade eden Putin, “Donbass’ta yaşayan insanlara, para için değil, gönüllü olarak gelip yardım etmek isteyen insanlar olduğunu görüyorsanız, o hâlde bu insanların askeri operasyon bölgesine ulaşmalarına yardım etmeliyiz” dedi.

Putin ayrıca, “Dünyanın her yerinden paralı asker toplayıp bunların Ukrayna’ya gönderilmesine gelince, Ukrayna rejimi ve Ukrayna’nın Batılı sponsorlarının bunu gizlemediklerini ve uluslararası hukuku gözardı ederek bunu açık açık yaptıklarını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Zelenski: Suriyeli paralı askerler yabancı bir ülkeye sadece öldürmek için geliyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodomir Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşmak için Ortadoğu'dan getirmeyi planladığı "savaşçılar" için açıklamalarda bulundu.

"Binlerce askerinin ölümünü umursamayan bir düşmanla savaşıyoruz" diyen Zelenski, "Savaş cehennemine atmak için Rusya'nın her yerinden asker toplayan düşman şimdi Ukrayna halkına karşı Suriye paralı askerleri getirme düşüncesini ortaya attı. Suriye'den haydutları getiriyorlar" dedi ve şunları kaydetti:

Rus askerlerin Rusça konuşan insanlarımıza nasıl davrandığını gördünüz. Füzelerle, bombalarla, toplarla davrandılar. Şimdi ise burada kimin hangi dili konuştuğunu, hangi kiliseye gittiğini, hangi partiyi desteklediğini hiç ayırt etmeyen Suriyeli paralı askerler, yabancı bir ülkeye sadece öldürmek için geliyor.

Ukrayna: Rusya, Ukrayna'ya IŞİD'lileri getirecek

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Rusya'nın IŞİD mensuplarını Ukrayna'ya getirerek bu ülkede "Suriye senaryosu"nu hayata geçirmeyi amaçladığını ileri sürdü.

Podolyak, Twitter hesabından, "(Savunma Bakanı Sergey) Şoygu da dahil Rus yetkililer, Ukraynalı sivillere karşı kullanılmak üzere 16 bin eski IŞİD militanının aceleyle kiralandığını duyurdu. IŞİD'in olaya dahil edilmesi ve kimyasal silahlarla ilgili Rus propagandası, Ukrayna'da 'Suriye senaryosu'nu uygulama girişiminin göstergesidir." iddiasında bulundu.

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU