İstanbul beyaza büründü, ulaşım aksıyor

Kamyon ve TIR'ların İstanbul'a girişine kontrollü şekilde izin veriliyor, otobüs seferlerine durduruldu, uçuşlar iptal

Fotoğraf: AA

İstanbul'da dün öğleden itibaren aralıklarla yağan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırdı. Şehir tamamen beyaza bürünürken ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

THY'den sefer iptalleri

 THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarında 12 Mart tarihli sefer iptalleri yapıldığı duyuruldu.

Açıklamada, iptal edilen seferlerle ilgili şu bilgiler verildi:

12 Mart Cumartesi tarihli İstanbul Havalimanı'nda 162, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 18 sefer iptali yapılmıştır. Bunların 60'ı dış hat seferidir. Toplam 180 sefer iptali yapılmıştır. Operasyon gereği iptal sayılarının artması muhtemeldir.

İmamoğlu’ndan cumartesi uyarısı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) karın etkisi altındaki İstanbul'daki gelişmeleri aktardı.

İBB Başkanı, özetle şu bilgileri paylaştı:

15 santime kadar kar biriktirebilen yağışlar aldık bölge bölge. İstanbul’un üstüne oturmuş bir bulut söz konusu. Yağış gün boyu devam edecek. Dönem dönem hafifleme olduğu gözükse de bu vatandaşlarımız lütfen aldatmasın.

Cumartesi günü, en yoğun kar beklenen gün olduğunun altını çizelim. Bazı yerlerde 15 santimlik, 20 santimlik kar kalınlığına ulaşılabileceğini arkadaşlarım iletiyorlar. Vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermeleri kıymetli.

Cumartesi günü için ekstra bir program düşünüyorsanız lütfen yapmayın. Bu hassasiyeti lütfen yarın için gösterin. Evinizde kalın, özel araçlarınızı kullanmayın. Çocuklarımıza ve gençlerimize bolca kitap okumalarını diliyorum.

"Sorumluluk alanımızdaki yolların hepsi açık"

İBB Sözcüsü Murat Ongun da Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı:

İstanbul Valiliği tarafından sabah alınan "otobüslerin otogarlardan çıkışı, kamyon ve TIR'ların şehre giriş-çıkışı" kısıtlamaları ilerleyen saatlerde kaldırıldı.

Unkapanı Köprüsü ulaşıma kapatıldı

Unkapanı Köprüsü'ndeki bağlantı noktalarının açılması nedeniyle köprü üzerindeki trafik akışı, çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, köprüdeki bağlantı noktasında henüz belirlenemeyen nedenle yaklaşık 20 santimetre açılma meydana geldi.

 

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen ekipler köprüyü çift yönlü olarak trafiğe kapattı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU