Milli Gazete yazarı: Acilen gönül almalılar

“İktidar sözcülerinin ‘rest çekme’ yerine ‘acilen gönül alma’ politikasına dönmesi kendileri açısından yararlı olacaktır”

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hekimler için söylediği “giderlerse gitsinler” şeklindeki söylemi köşesine taşıdı.

Ceyhan, bugünkü köşe yazısında iktidarın “doktorların para peşinde olduğu için özel hastaneye veya yurtdışına gittiği” şeklindeki söylemine hak veren olmadığını ifade etti:

Pek çok konuda olduğu gibi doktorların yurt dışında ve özel sektörde görev aramalarının iktidar sözcüleri ile muhalefet sözcüleri arasında farklı şekilde yorumlandığını görüyoruz. İktidar sözcüleri doktorların “para meselesi” yüzünden özel sektöre kaydıklarını iddia ederken muhalefet sözcüleri doktorların değer görmedikleri ve şiddete uğradıkları için devlette çalışmak istemediğini savunuyor. Konuyla ilgili olarak doktor arkadaşlarımız ile yaptığımız görüşmelerde iktidar sözcülerine “hak vereni” göremedik desek yeridir. Özellikle yıllardır mevcut iktidarın yanında yer alan ve destek verenlerin bile yapılan son açıklamalardan dolayı hayli üzgün olduklarını müşahede ettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dile getirilen “giderlerse gitsinler” söylemi muhalefetin elini güçlendireceğe benziyor. “Giderlerle gitsinler, işi yeni göreve alınacaklarla idare ederiz” şeklinde ortaya konulan görüşe konuştuğumuz doktorların farklı dozlarda tepki verdiklerini gördük. Kızanlar var. Gücenenler var. Kırılanlar var. Alınanlar var. Üzülenler var.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Evet, farklı şekillerde tepki gösterenler var ama 'para için yurt dışına ve özel sektöre gidiyorlar' görüşüne hak veren yok" diye devam eden Ceyhan, şunları kaydetti:

En azından bizim ulaştıklarımız arasında böyle hak verene rastlamadık! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan doktorların “gönlünü alacak” bir ikinci açıklama gelmemesi halinde konu muhalefetin istismarına açık bir hale dönüşebilir. Şimdi Sağlık Bakanlığı doktorların tümünün aynı kefeye konmasından ve hepsinin para peşinde olduğu gibi bir izlenim oluşturulmasından sorumlu tutuluyor. Evet, doktorlar arasında da “para hesabı” içinde olanlar elbette olabilir ama bunu bütün doktorlara teşmil etmek sağlıklı bir yaklaşım olabilir mi? Oldukça güç şartlar içinde görev yapan doktorların kendilerine değer verilmesini beklemelerinden ve şiddete uğramamak istemelerinden daha doğal ne olabilir?

İktidara söylem değişikliği öneren Milli Gazete yazarı, şu ifadeyi kullandı:

İktidar sözcülerinin bunu dikkati nazara alarak doktorlarla ilgili söylemlerinde bir değişikliğe gitmesi şart gibi görünüyor. Yani iktidar sözcülerinin “rest çekme” yerine “acilen gönül alma” politikasına dönmesi kendileri açısından yararlı olacaktır.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU