LimeWire 12 yıl sonra NFT pazarı olarak geri dönüyor

Site, müzik odaklı bir NFT pazarı olarak mayısta yeniden faaliyete geçecek

Limewire, 2010'da bir mahkeme emriyle kapatıldığından beri faal değil (Limewire)

Kapatılmasının üzerinden 10 yıldan uzun süre geçtikten sonra dosya paylaşım sitesi LimeWire, değiştirilemez tokenlar (NFT'ler) ve diğer dijital varlıkların işlem gördüğü bir pazar olarak geri dönüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BitTorrent ve Napster'la beraber en popüler eşler arası dosya paylaşım platformlarından biri olan LimeWire, internet korsanlarının ilgisini çektikten sonra "devasa çapta" telif hakkı ihlalleriyle suçlanmıştı.

Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği'nin uzun süren yasal savaşı, sitenin yazılımının "arama, indirme, yükleme, dosya alışveriş ve/veya dosya dağıtım işlevlerinin" engellenmesi kararıyla sonuçlanınca LimeWire 2010'da kapatılmıştı.

LimeWire'ın fikri mülkiyetini ve diğer varlıklarını geçen yıl satın alan Avusturyalı kardeşler Julian ve Paul Zehetmayr, şimdi bu platformu müzikle ilgili NFT'leri daha erişilebilir hale getirmek için yeniden başlatmayı planlıyor.

Paul Zehetmayr açıklamasında, "Dijital koleksiyon ürünlerindeki ve genel olarak da daha geniş kripto piyasasındaki en büyük zorluk, bunların gerçekten küçük ve bilgili bir grup kullanıcıyla sınırlı kalması" dedi.

Ana akım olarak benimsenmeyi sağlayacak giriş engeli hâlâ çok büyük. İnternetteki ortalama bir müzik hayranıysanız, blok zincirindeki koleksiyon ürünlerinin dinamiklerini anlamak bir yana, herhangi bir kripto para birimine sahip olmayabilirsiniz veya bir kripto cüzdanına erişiminiz olmayabilir. Tüm bu engellerden kurtulmak ve herkesin katılımını kolaylaştırmak istiyoruz, aynı zamanda kripto kullanıcıları için de heyecan verici bir platform sunuyoruz.
 

limewire nft1.jpg
Yeniden açılan Limewire, "dijital koleksiyon ürünlerini herkese ulaştırmayı" hedefliyor (LimeWire)


Şu anda internet sitesi, mayıs için planlanan tam teşekküllü açılıştan önce kullanıcıların erken erişim bekleme listesine kaydolmasına izin veriyor.

İnternet sitesi kendini, "esas olarak müziğe odaklanan, ana akım olmaya hazır, sanat ve eğlencedeki dijital koleksiyon ürünleri pazarı" diye tanımlıyor.

LimeWire'ın CEO'ları olarak görev yapan Zehetmayr kardeşler, yenilenen platformun özel içerikli NFT'ler sunmak için müzik endüstrisi ve sanatçılarla işbirliği yapacağını da belirtti.

Julian Zehetmayr, "LimeWire'ı dijital yayın platformlarının alternatifi olarak değil, sanatçıların özel müzik ve sanat ürünlerini doğrudan koleksiyonculara satması için ek bir mecra olarak yeniden başlattığımızı belirtmek önemli" dedi.

Sanatçıların en sadık hayran kitleleriyle iletişim kurması ve etkileşimde bulunması için de benzersiz bir yöntem sunacağız.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU