İstanbul’da beklenen kar yağışı başladı

Kar yağışı ve soğuk havanın hafta sonunda da etkili olması bekleniyor

Fotoğraf: AA

İstanbul'da dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından dün öğle saatlerinde kentin yüksek kesimlerinde başlayan ve gece boyunca aralıklarla bazı bölgelerde süren kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırdı.

İmamoğlu’ndan açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) İstanbul’da etkili olan kar yağışıyla ilgili son durumu değerlendirdi.

İmamoğlu, “Yer yer yoğun olması gereken kar yağışının yan ısıra gün boyu kısa periyodlarla etkili olmaya devam edeceği Meteoroloji tarafından tarafımıza bildirildi. Bu birkaç gün yoğun geçecek, özellikle yoğun kar yağışı ve soğuk havanın 4 gün boyunca İstanbul genelinde de etkili olması bekleniyor. Bununla beraber bazı ilçelerimizde kar kalınlığının yükseleceğini arkadaşlarım bana bildirdiler. Bazı yerlerde 20 santimetreye yaklaşan kar kalınlığı söz konusu” dedi.

 

İBB Başkanı, "Bizimle uyumlu bir süreç yürüten 16 milyona teşekkür ediyorum. Biz şuanda 4 günlük zaman diliminin başlangıcındayız. Bugünün akşam saatleri ile yarını daha şiddetli bekliyoruz. Vatandaşlarımız trafiği hafif görüp özel araçlarıyla sahaya çıkma gibi bir davranışta lütfen bulunmasınlar. Toplu taşımaları tercih etsinler" açıklaması yaptı.

Trakya'dan İstanbul yönüne tır ve kamyon geçişlerine izin verilmiyor

Trakya'dan İstanbul'a ikinci bir duyuruya kadar tır ve kamyon girişlerine müsaade edilmiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da İstanbul yönünde önlem alan trafik ekipleri, tır ve kamyon sürücülerini geçici giriş yasağıyla ilgili bilgilendiriyor.

Bilgilendirmenin ardından sürücüler tır, kamyon parklarına dönüyor.

Bursa-İstanbul deniz otobüsü seferlerinden bazıları iptal edildi

Bursa-İstanbul arasındaki deniz otobüsü seferlerinden bazıları olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) internet sitesinden yapılan duyuruya göre, saat 09.30'daki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferiyle saat 09.30'daki Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas) seferi olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Aynı gerekçeyle saat 10.00'daki Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve saat 10.30'daki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferleri de yapılamayacak.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU