Kar, İstanbul'a geldi... Okullar tatil edildi

Kentte soğuk hava, kar yağışı ve kuvvetli rüzgarın gelecek hafta başına kadar süreceği tahmin edilirken İstanbul Valiliği bir dizi tedbir aldı

Fotoğraf: AA arşivi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul genelinde yarından itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışlarının, poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Kar yağışının il genelinde aralıklarla kuvvetli (10-20 santimetre kar örtüsü), kentin kuzeyinde ve boğaz kesiminde kuzeydoğu yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına ile deniz etkili yoğun kar sağanakları (20 santimetre üzeri kar örtüsü) şeklinde olması bekleniyor.

Son değerlendirmelere göre, İstanbul'da soğuk hava, kar yağışı ve kuvvetli rüzgarın, gelecek hafta başına kadar süreceği tahmin ediliyor.

Bazı ilçelerde yağış başladı

Kar yağışı öğlen saatlerinde Arnavutköy'e bağlı Hadımköy İstanbul Caddesi, İstanbul Havalimanı yolu ile Silivri, Çatalca, Bahçelievler ve Zeytinburnu'nun bazı kesimlerinde belli aralıklarla etkili oldu.

Turuncu alarm verildi, kararlar duyuruldu

10 Mart için “turuncu alarm” verildiğini açıklayan İstanbul Valiliği, bir dizi tedbir aldığını duyurdu. Buna göre 14 Mart Pazartesi güne kadar eğitime ara verilecek; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personel 10 Mart 2022 Perşembe (yarın) idari izinli sayılacak.

Valiliğin duyurusu şöyle:

10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren; İlimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları,

Kur’an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında eğitim faaliyetlerine 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine,

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinde 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar faaliyetlere ara verilmesine,

İstanbul’da bulunan Üniversite Rektörlerimizle yapılan istişareler doğrultusunda ilimizde yükseköğrenime 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine,

Kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personelin 10 Mart 2022 Perşembe günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

THY'den sefer iptalleri

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul’da yarın beklenen hava muhalefeti nedeniyle bazı seferlerini iptal ettiğini duyurdu.

THY'den yapılan açıklamada, "İstanbul Havalimanı'nda 185 sefer iptali yapılmıştır. Bunların 114’ü iç hat, 71’i dış hat seferidir. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise 20 Anadolujet seferi iptal edilmiştir. Seferlerin tamamı iç hat uçuşudur. Toplam 205 sefer iptali yapılmıştır. Operasyon gereği iptal sayılarının artması muhtemeldir" denildi. 

Açıklamada, seferi iptal olan yolcuların uçuş saatine kadar web sitesi, mobil uygulaması ve +90 850 333 0 849 numaralı çağrı merkezinden değişiklik veya iade işlemlerini tamamlayabilecekleri bildirildi. 

Raylı ulaşım saatlerine düzenleme

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metro, füniküler ve tramvay hatlarında bazı seferler saat 02.00'ye kadar uzattı.

Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle 9 Mart Çarşamba gününden, 13 Mart Pazar gününe kadar M1, M2, M3, M4, M5, M6, M7, M9 metro, F1 füniküler ve T1, T4, T5 tramvay hatlarımızda seferlerimiz 02.00'ye kadar uzatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Marmaray da 9-13 Mart tarihleri arasında gece saat 02:00'ye kadar hizmet verecek.

AFAD: Tedbirli olun

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nden (AFAD) yapılan açıklamada "Perşembe gününden itibaren, İstanbul’da kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışları bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi, ağaç, direk devrilmesi ile çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun" denildi.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU