Levi's, Rusya'da kot satmayı bıraktığını ve Ukraynalı mültecilere 300 bin dolar bağışlayacağını duyurdu

Şirket Rusya'daki ticari faaliyetini durdurarak Asos, Nike, Chanel ve Gucci gibi diğer markalara katılmış oldu

(Reuters)

Levi's, Ukrayna istilası devam eden Rusya'daki ticari satışlarını durduran bir dizi perakende satış şirketine katıldı.

Amerikalı giyim şirketi yaptığı açıklamada Ukraynalı mültecilere binlerce dolarlık insani yardımda bulunacağını belirtti ve satışları durdurma kararından etkilenen çalışanlarına, partnerlerine ve ailelerine destek sözü verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şirket Ukraynalı mültecilere yardım sağlayan kar amacı gütmeyen kuruluşlara 300 bin dolardan fazla bağış yapacak; 200 bin dolar Uluslararası Kurtarma Komitesi'ne verilirken 100 bin dolar CARE'e bağışlanacak.

Levi's ayrıca çalışanlarının "en savunmasız toplulukların ihtiyaç duydukları desteği almasını sağlamaya kararlı" bir dizi kuruluşa yapacağı her bağışın 200 bin dolara kadar "iki mislini" ekleyerek bağış yapmayı teklif ediyor.

24 Şubat Perşembe günü Ukrayna'yı topyekün istila etmeye başlayan Rusya, tahminen 2 milyon Ukraynalının savaştan kaçmasına neden oldu. Birleşik Krallık, ABD ve AB o günden beri Rusya'ya yaptırımlar uyguluyor.

Şirket yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Bölgede meydana gelen ve normal işleri sürdürülemez hale getiren muazzam bozulma göz önüne alındığında Levi Strauss & Co (LS&Co), yeni yatırımlar da dahil Rusya'daki ticari operasyonları geçici olarak askıya alıyor.

LS&Co ve lisans sahibi ortakları evlerinden edilenlere ceket, sırt çantası ve kalın kıyafetler bağışlamak için de çalışıyor.

Perakende şirketi, "Ukrayna'daki yıkıcı çatışma karşısında üzüntü duymaya devam ettiğini ve çalışanları, partnerleri ve sevdikleri dahil durumdan etkilenen herkesi düşündüklerini" belirtti.

Açıklamaya göre Levi's'ın 2021'deki toplam net gelirinin aşağı yukarı yüzde 4'ü Doğu Avrupa'dan gelirken bu oranın yaklaşık yarısı Rusya'ya ait.

Açıklamada "Fakat çok fazla kişinin çektiği acıların yanında ticari kaygılar kesinlikle ikinci plandadır" dendi.

Geçen hafta Hermes, Chanel, Givenchy ve Gucci gibi lüks moda markalarının ana şirketleri Ukrayna'yı istila etmesinin ardından Rusya'daki mağazalarını kapattıklarını duyurmuştu.

Ayrıca Ikea da Rusya ve Belarus'taki faaliyetlerini askıya aldığını, Asos, Nike ve Boohoo gibi diğer moda markalarıysa Rusya'da ticaret yapmayı bıraktığını açıklamıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/fashion

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU