Coinbase, Rusya'yla bağlantılı 25 bin kripto para cüzdanını engelledi

Şirket, hesapların "yasadışı faaliyet" için kullanıldığını belirtiyor

Rusya'nın yaptırımlardan kaçınmak için kriptoya yönelebileceği düşünülüyor (AA)

Kripto para ticaret platformu Coinbase, "Rus kurum veya kişilerle" bağlantılı olduğunu söylediği 25 binden fazla dijital cüzdanı engellediğini açıkladı.

Şirket, açıklamasında, "çoğunu kendi proaktif soruşturmalarıyla belirlediği, yasadışı faaliyetlerle ilişkili olduğuna" inanılan hesaplara karşı harekete geçtiklerini bildirdi.

Coinbase baş hukuk görevlisi Paul Grewal, bir blog yazısında "Yaptırımların uygulanmasına daha fazla destek amacıyla bunları hükümetle paylaştık" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Engellenen cüzdanlar, Coinbase'in aylık işlem yapan 11 milyon 400 bin kullanıcısının yaklaşık yüzde 0,2'sine tekabül ediyor.

Coinbase, söz konusu hamlenin Rusya'nın Ukrayna'yı istilasıyla bağlantılı olmadığını ve şirketin çatışmanın başlamasının ardından yasa dışı faaliyetlerde bir tırmanış görmediğini belirtti.

Coinbase CEO'su Brian Armstrong geçen hafta, Rusya'ya uygulanan yaptırımlar sonrası rublenin değer kaybetmesinin ardından "sıradan Rusların kripto parayı bir can simidi olarak" kullandığını söylemişti.

Armstrong, Coinbase'in Rusya faaliyetlerinin sona ermesinin yalnızca ülke halkına zarar vereceğinde ısrarcıydı.

 


Coinbase CEO'su, Twitter gönderisinde "Coinbase kullanımı konusunda Rusların tamamına yönelik önleyici bir yasak yok" demişti.

Kanunlar aksini söylemediği sürece herkesin temel mali hizmetlere erişim hakkı olduğuna inanıyoruz.

Bloomberg News'e göre Rusya'ya yönelik yaptırımlar sonrası Biden yönetimi, borsalardan, Rus kişi ve kuruluşların yaptırımlardan kaçınmak için kripto para kullanmamasını sağlamalarını istemişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU