Nicki Minaj’ın Suudi Arabistan’da vereceği konser ülkede tartışmalara yol açtı

Cesur sahne kıyafetleriyle tanınan ABD’li rapçi Nicki Minaj, Cidde’de festival açılışına katılacak

Nicki Minaj, dünyanın en zengin 10 rapçisi arasında yer alıyor / Fotoğraf: YouTube

Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde 18 Temmuz’da düzenlenecek olan Cidde Müzik Festivali’ne ABD’li şarkıcı Nicki Minaj da davet edildi.

Birçok kişi söz konusu davetin Suudi Arabistan’daki eğlence ve sanat sektörünün bir büyümesinin teşviki olarak görürken, Twitter’da bazı Suudi kullanıcılar Minaj’ın sahne almasına karşı çıkıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir kullanıcı, “Düşünsenize üç yıllık bir uykudan uyanıyorsunuz ve duyduğunuz ilk şey Nicki Minaj’ın Suudi Arabistan’daki bir müzik festivalinin açılışını yapacağı. Açıkçası ben böyle uyansaydım paralel evrene geçiş yaptığımı düşünürdüm” yazdı.

Bir başka kullanıcı ise, “Nicki Minaj’ın gelmesini isteyenler hiç bu şarkıcının ismini Google’dan arattı mı çok merak ediyorum” yazdı.

Kabe’nin bulunduğu Mekke’ye yakın olması sebebiyle konserin Cidde’de düzenlenmesinin yanlış olduğunu düşünenler de var.

Ancak sosyal medya kullanıcılarından Nicki Minaj’ın konseri olumlu tepki verenler de oldu. Bir kullanıcı, özellikle yabancı kadın sanatçıların Suudi Arabistan’da sahne almasının kadın haklarına katkı sağlayacağına işaret etti.

Suudi Arabistan, daha önce yine dünyaca ünlü pop sanatçısı Mariyah Carey’i Cidde’de ağırlamıştı.

Ülke genelindeki konserler, kültürel faaliyetler ve festivaller 2023 vizyonu kapsamında kurulan Suudi Arabistan Eğlence İdaresi tarafından düzenleniyor.

Eğlemce İdaresi Başkanı Turki Ali-Şeyh, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “İnşallah önümüzdeki dönemde sirkler, mobil eğlence parkları, genç erkek ve kızlarımız için etkinlikler düzenlemeye ve ulusal şirketleri desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU