Patrik Bartholomeos, İmamoğlu'nu ziyaret etti: Eskiden beri tanışırız

Bartholomeos'tan İBB Başkanı'na: Sizin de söylediğiniz gibi güzel şeyler olacak

Fotoğraf: CHP Basın Birimi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimini büyük bir farkla kazanan Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

Yaklaşık yarım saat süren ve basına kapalı gerçekleştirilen görüşme sonrası Bartholomeos ve İmamoğlu, gazetecilere açıklama yaptı.

 

Patrik ve İmamoğlu CHP Basın Birimi 3.jpg
Patrik ve İmamoğlu / Fotoğraf: CHP Basın Birimi 

 

Patrik Bartholomeos "Eskiden beri tanışırız, hayır duası getirdik" derken, İmamoğlu tüm manevi değerlere eşitlikçi yaklaşacaklarının ve belediye bünyesinde inanç merkezi kuracaklarının altını çizdi. 

"Eskiden beri tanışırız, hayır duası getirdik"

Bartholomeos, patrikhane, cemaati ve şahsı adına yeni seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na tebrik ve nezaket ziyaretinde bulunduklarını söylerken, "Geçen Noel Bayramımızda kendileri Patrikhanemize teşrif ettiler. Konuşmamız esnasında, cemaatimizin ve hepimizin hayır dualarını kendilerine getirdik." dedi.

İstanbul'un çok kültürlü bir şehir olduğunu ve burada bütün inançlara mensup insanların yaşadığını dile getiren Bartholomeos, Patrikhanenin İstanbul topraklarında bulunmasının önemine işaret etti:

17 asırlık bir kurumdan bahsediyoruz ve yalnız dini bir kurum değildir. Patrikhanemiz, medeniyete ve kültüre büyük katkı sağlamıştır asırlar boyunca. Bu açıdan, Sayın Başkanımızın, patrikhanemize ve cemaatimize karşı ilgisini talep ettik. Kendisi, bildiğimiz gibi iyi niyetli bir insandır. Bütün İstanbullulara ayrımcılık yapmaksızın hareket edecektir dönemi esnasında. Bize çok kısa bir zamanda randevu verdikleri için müteşekkiriz. Kendilerine, ailelerine ve bütün İstanbullulara bu vesileyle Patrikhanemizin ve naçiz şahsımın hayır dualarını arz etmek, iletmek istiyorum.

"Tüm manevi değerlere eşit olacağız"

İBB Başkanı İmamoğlu ise ziyaretin ardından şu açıklamayı yaptı:

Bu ve bunun gibi çalışmaların şehrimize huzur getirmesi, ilişkilerin sağlıklı yürümesi ve her bireyine, vatandaşına eşit tavrı göstermesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Yol haritamızda İstanbul'a bakışımız böyledir. Altını çizmek isterim. Patrikhanenin İstanbul'da bulunması çok kıymetlidir. Dünyaya açılma noktasında aktif dönem başlatacağımız İstanbul'umuzda Patrikhanenin de yurt dışına dönük faaliyetlerimizde kendi cemaat mensuplarıyla özellikle iş birliği yapması ve bu kentin tanıtılması noktasında bize katkı sunmaları talebime 'Hep birlikte oluruz.' ifadesi bizi çok memnun etmiştir. Onur duydum. Her şeyin çok güzel olacağı bir dönemi İstanbul'umuza yaşatırız.

Patrik'in ardından TÜSİAD

Fener Rum Partiği Bartholomeos'nun ardından İmamoğlu'nun öğleden önceki programında ikinci ziyaretçisi TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ve beraberindeki heyetti.  

"Başkanımızın da ortaya koymuş olduğu şeffaflık Türkiye'nin kalkınmasında rol oynayacak"

İmamoğlu'na tebrik ziyaretinde bulunan Simone Kaslowski'ye TÜSİAD Başkan Yardımcıları Murat Özyeğin, Bahadır Balkır ve TÜSİAD Genel Sekreteri Bahadır Kaleağası da eşlik etti. Makam odasındaki görüşmeden sonra yapılan basın toplantısında, TÜSİAD heyeti adına konuşan Kaslowski, şunları söyledi:

Yeni seçilmiş olan belediye başkanımızı tebrik etmek için buraya geldik. İstanbul, fevkalade önemli bir şehir, kültürel mirası ve ekonomideki yeriyle Türkiye’nin ekonomisinin üçte birinden fazlasını temsil ediyor. Dolayısıyla Türkiye’nin kalkınmasında çok önemli bir yeri var. Biz de bu konuda TÜSİAD olarak çalışma gruplarımızla ve bütün gönüllü arkadaşlarımızla beraber bu kalkınmasında da yer almak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde Başkanımızın da ortaya koymuş olduğu şeffaflık, yönetim tarzı, kurumsallaşmaya yönelik olan adımları da Türkiye kalkınmasında çok önemli bir rol oynayacağından da şüphemiz yok.

"TÜSİAD'ın veri tabanından faydalanmak istiyoruz"

 

tüsiad.jpg
Fotoğraf: CHP Basın Birimi

 

Ziyaretlerinden dolayı TÜSİAD heyetine teşekkür eden İmamoğlu, “İstanbul’un bu süreçteki bizim tanımımızla en önemli karakterinin her alanda seferberlik olduğunu düşünüyoruz. Bu manada bize her kurumun her birimin en üst seviyede destek vermesini istiyor ve diliyoruz. Elbette ki TÜSİAD bunlardan birisi, hatta birçok konuda öncelik yapabilecek bir kuruluş. Görüşmemizde bunları değerlendirdik. İstanbul’da siyasi partileri ziyaret ediyorum. İstanbul’un her kavramıyla buluşma çabası içerisindeyiz. İş dünyası, inanç dünyası. Tabiri caizse bir kişiyi dahi dışarıda bırakmadan kapsayıcı bir anlayışla, sürece herkesi katarak İstanbul’un bu dönemini ortak akılla yönetme çabası içerisindeyiz. Bu ortak akıl masasına gerçekten derin kabiliyetleri olan aynı zamanda çok ciddi hazırlıkları olan, sosyal politikalar açısından hassas oldukları alanda çok özel hazırlıkları olan TÜSİAD’ın veri tabanından faydalanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜSİAD'dan kreş desteği

TÜSİAD Başkanı Kaslowski, İstanbul’da yapılması planlanan kreşlerle ilgili dernek olarak bir kaç senedir çalışmaları olduğunu belirterek, “Bu konuyu bir çok ortamda Ankara’da çalıştık. Bizim için kadınların da istihdama katılabilmesi için en önemli konulardan bir tanesidir. Akıllı şehirlerde bunun yanında geliyor” dedi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU