Savunma Sanayii'nden S-400 açıklaması: Haftaya faaliyetleri göreceksiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, S-400 savunma sistemlerinin temmuz ayında teslim alınacağını açıklamıştı

İsmail Demir / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, S 400'lerin teslimatı ile ilgili olarak "Haftaya geldiği zaman göreceksiniz. Cumhurbaşkanı'nın verdiği tarih vardı. Temmuzun birinci haftası geçti, ikinci haftasına giriyoruz. Haftaya S-400 faaliyetlerini göreceksiniz" dedi.

Ankara'da bir otelde düzenlenen STM ThinkTech "Enerji Güvenliği: Fırsatlar ve Tehditler Paneli"ne katılan İsmail Demir, S 400 ile ilgili Rus heyetinin gelip gelmediği sorusuna, "Heyetler gelir gider. Bu işlemler devletlerin kuruluşları arasında işler" şeklinde yanıt verdi.

Panel sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demir, Temmuz ayı içinde teslimatı başlayacak S 400 ile ilgili, "Temmuz'un birinci haftası geçti. Temmuz'un ikinci haftasına giriyoruz. Haftaya S 400 faaliyetlerini göreceksiniz" dedi.

"S 400'lerin Doğu Akdeniz'e konuşlandırılması planlanıyor mu?" sorusuna ise Demir, "Sistemin konuşlandırılacağı yer TSK'nın değerlendirilmesindedir. Ama Doğu Akdeniz'i şu anda planlamalar içinde "biz S 400 aldık, Doğu Akdeniz denklemi değişecek" diye bir planlama yok. Türkiye'nin elindeki ürünün gerektiği zamanda gerektiği yerde kullanmak üzere harekete geçebilir. Bu harekat planlayıcılarının vereceği karardır. Şartlar içinde en uygun tercihi yapacaklardır" yanıtını verdi.

ABD yaptırımları

Olası ABD yaptırımlarına karşı atılacak adımlarla ilgili bilgi veren Demir, Türkiye’nin tedbir aldığını söyledi.
Demir, yaptırımların belli bir süre zorluklara neden olabileceğini, ancak uzun vadede savunma sanayinin daha da güçlenmesine ve ilerlemesine yol açacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, S 400 teslimatının temmuz ayı içerisinde gerçekleşeceğini açıklamıştı.

 

Ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU