Heardle: Wordle'ın müzikseverlere özel yeni versiyonu

Gününüz biraz daha yoğunlaşacak

(Freepik)

Bugünlerde her gün Wordle'dan ilham alan yeni bir oyun çıkıyormuş gibi görünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wordle önceki aylarda piyasaya sürüldüğünden beri kimilerinin günlük rutinlerinin bir parçası haline geldi. 

Kelime oyunlarını seven eşi Palak Shah için New Yorklu yazılım mühendisi Josh Wardle'ın yaptığı bu oyunda kullanıcılar her gün 5 harfli yeni bir kelimeyi tahmin etmeye çalışıyor.

Geçen ay oyunun yeni varyasyonları da oluşturuldu. Bunlar arasında temelde tek seferde 4 Wordle oyunu oynanan ama daha fazla tahmin hakkı veren Quordle, yine Wordle'la aynı olan ancak 8 kareden oluşan Octordle ve oyuncuların tahmin etmesi için bir ülke seçerek onların coğrafya bilgilerini test eden Worldle da var.

Heardle ise Twitter'da son birkaç gündür trend olmaya başladı. Heardle.app adresinden ulaşılan Wordle'ın bu yeni versiyonu kullanıcıların müzik bilgilerini test ediyor.

Bir şarkının kısacık bir kesitiyle başlıyorsunuz ve her yeni ipucuyla bu kesit giderek uzuyor. Şarkı ve sanatçının adını bilmek için sadece 6 tahmin hakkınız var.

Her seferinde tahminde bulunmak zorunda olmadığınızı da belirtmek gerekiyor, cevabı bildiğinizi düşünene kadar sadece atlamanız da mümkün.
 

Screenshot 2022-03-05 at 12.29.49.png
Heardle, Wordle'dan esinlenerek çıkarılan son oyun oldu (Heardle)


Eğer oyunun hiç dinlemediğiniz bir sanatçının kenarda köşede kalmış bir albümünden parçalar seçeceğinden endişeleniyorsanız korkmayın: Heardle'ın internet sitesi, kütüphanesini Soundcloud'da "son 10 yılın en çok dinlenen şarkılarına" dayanarak oluşturduğunu belirtiyor.

Oyunu buradan oynayabilirsiniz.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU