CHP, maaşların ne kadar eridiğini hesaplayan internet sitesi hazırladı: Zam Sepeti

CHP İstanbul Gençlik Kolları, hazırlanan internet sitesine çeşitli ürünler koyarak maaşların ne kadar erdiğini hesaplayan bir içerik hazırladı

Fotoğraf: CHP 

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Gençlik Kolları, “www.zamsepeti.com” isimli bir internet sitesi hazırladı.

“Markette, pazarda üç günde bir etiketler değişiyor. Elektrikten doğalgaza, akaryakıttan köprü geçişlerine, benzinden, temel tüketim maddelerine, temizlik ve hijyen ürünlerinden kıyafete… Zam haberi almadığımız tek bir gün bile geçmiyor” açıklamasıyla duyurulan internet sitesinde hayat pahalılığı nedeniyle gelirleri sürekli eriyen vatandaşların sepetlerinin boş kaldığı vurgulandı.

“Vatandaşlar alışveriş sepetini nasıl dolduracağını, ev kirasını, elektrik faturasını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor” denilen duyuru açıklamasında “Zam haberlerinin kanıksandığı bu günlerde Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Gençlik Kolları tarafından yeni web sitesi hazırlandı. www.zamsepeti.com giren vatandaşlar maaşını yazdıktan sonra ev kirasını, elektrik faturasını ve temel tüketim maddelerini sepete ekleyebilecek” ifadeleri kullanıldı.

İnternet sitesinde yapılan alışveriş bittikten sonra geçen senenin ve bu senin fiyat farkı ile vatandaşın maaşının ne kadar eridiğini görülüyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU