Birleşik Krallık'ta şoke eden soygun: Kamyonetle kuyumcuya dalıp etraftakileri baltayla tehdit ettiler

Cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde bir otoyol bakım aracının dükkana daldığı, yoldan geçen bir kişininse çöp fırlatarak olaya müdahale etmeye çalıştığı görülüyor

Baltalı ve maskeli adam Birmingham'da çevredekileri tehdit etti (Birmingham Mail/BPM Media)

Maskeli bir adam yoldan geçenleri baltayla tehdit ederken, yağmacıların da bir otoyol bakım aracıyla kuyumcu dükkanına daldığı anlar kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cep telefonuyla kaydedilen görüntüler, etraftakiler şok içinde bakakalırken Birleşik Krallık'daki (BK) Birmingham'ın Ladypool Caddesi'ndeki Danyaal Kuyumcusu'nun ön tarafına bir aracın geri geri girdiğini gösteriyor.

İri yarı, maskeli bir adam elindeki baltayı sallayarak bağıra çağıra cadde boyunca koşup gelmeden önce yeşil kazaklı bir adamın araca çöp torbaları fırlatarak müdahale etmeye çalıştığı görülüyor.

Baltalı adam olayı izleyip kaydedenlere, "Ne, ne, ne, s*****in gidin dükkanınıza, dükkanınıza gidin" diye bağırarak tehditler savuruyor.

Adam dükkanın önündeki molozların üzerine çıkıp yoğun toz ya da duman bulutunun içinde kayboluyor.
 

main.jpg
Baltalı ve maskeli adam Birmingham'da çevredekileri tehdit etti (Birmingham Mail/BPM Media)


Baltalı adam birkaç dakika sonra tekrar ortaya çıkıp sokakta gerisin geri koşmadan önce tanıkların da olaya karışan kamyonetin plakasını almaya çalıştığı duyulabiliyor.
 

1.jpg
Maskeli soyguncular, Birmingham'daki Danyaal Kuyumcusu'na dalmak için bir otoyol bakım aracı kullandı (Birmingham Mail/BPM Media)


Alarmın çalmaya başladığı anda suç ortaklarından biri dükkandan çıkıp olay yerinden uzaklaşmak üzere bekleyen kamyonete atlıyor.
 

2.jpg

Birmingham'da maskeli soyguncular kuyumcuya dalarken yeşil kazaklı bir adam otoyol bakım aracına çöp torbaları fırlatarak müdahale etmeye çalıştı (Birmingham Mail/BPM Media)​​​


West Midlands Polisi olay sırasında dükkanda kimsenin bulunmadığını ve o zamandan beri üç aracın ele geçirildiğini açıkladı.

Polis sözcüsü, "3 Mart'ta Birmingham'daki Ladypool Caddesi'nde gerçekleşen kuyumcu dükkanı baskınını araştırıyoruz" dedi.

Saat 12.20 sularında mağazaya çağrıldık. Neyse ki olay sırasında mağazada kimse yoktu, bu nedenle bize bildirilen herhangi bir yaralanma olmadı.

Baskında dükkan büyük hasar aldı.

O zamandan beri baskına karıştığına inanılan üç araç ele geçirildi ve tam olarak neyin çalındığını belirlemek için dükkan sahibiyle birlikte çalışıyoruz.

Soruşturmalarımız henüz erken safhalarda ve sorumluları belirlemek için çalışıyoruz.

Polis araç kamerası, güvenlik kamerası veya cep telefonu görüntüleri olan herkesten 20/172104/22 suç referans numarasını alıntılayarak iletişime geçmesini istedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU