Hans Zimmer: Dune'da aslında var olmayan notaları ve insanların oluşturması imkansız ritimleri kullandım

Ünlü besteci bu film için Christopher Nolan'ı reddetmişti

Dune: Çöl Gezegeni, En İyi Film ve En İyi Film Müziği de dahil olmak üzere 10 dalda Oscar'a aday gösterildi (Warner Bros)

Hans Zimmer, Dune: Çöl Gezegeni (Dune) için yaptığı müzik hakkında konuştu.

Dünyaca ünlü film müziği bestecisi üç gün önce yayımlanan röportajda, yarattığı müziği "insanlar tarafından oluşturması imkansız" diye niteledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Popüler televizyon ve sinema sitesi Screen Rant, "Birçok kişi Dune'un, yönetmen Denis Villeneuve için büyük bir tutku projesi olduğunu bilse de bazı kişiler aynısının Zimmer için de geçerli olduğunu bilmiyor olabilir" diye yazdı. Zira besteci, uzun süredir birlikte çalıştığı Christopher Nolan'ın Tenet projesini Dune için geri çevirdi.

Zimmer, Frank Herbert'ın kitabını ilk kez 13 yaşındayken okuduğunu ve çok sevdiğini belirtti. Meşhur müzisyen hayranlığının, Dune'un geçmişteki uyarlamalarını izlemeyi engellediğini ifade etti.

Buna rağmen Zimmer, Villeneuve'ün teklifi geldiğinde sevindiğini ve "heyecanlı, küçük bir köpek yavrusu gibi" tepki verdiğini söyledi.

Zimmer, film evreninin kendilerine "hayal etme, enstrüman yapma ve icat etme" imkanı tanıdığını ifade etti. "Aslında var olmayan notaları" kurcaladıklarını ve "insanların oluşturması imkansız ritimleri" bulduklarını vurguladı.

64 yaşındaki isim, yeni sesler icat etmek için yaptığı çalışmaların çoğunun "makineyle ortaya çıkarılmış ritimleri" içerdiğini kaydetti.

Filmdeki müziklerin çoğu öğesinin "bütünüyle soyut" olarak yaratıldığını kaydeden besteci, duyulan kadın sesinin böyle olmadığının altını çizdi.

Alman besteci ayrıca bu sesin filmde "kadınlığın gücünü" temsil ettiğini söyledi.

Zimmer, Herbert'ın eserinde bir erkeği merkeze aldığını ancak yönetmen Villeneuve ve kendisinin, hikayenin aslında kadın karakterlerle ilerlediğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

Dune: Çöl Gezegeni uzak bir gelecekte ailesi çöl gezegeni Arrakis'in kontrolüne sahip Paul Atreides'in (Timothée Chalamet) hikayesini işliyor. Değerli bir kaynağın tek üreticisi olan Arrakis'in yönetimiyse asil aileler arasında çatışmaya neden oluyor. "Baharat" adı verilen bu kaynak, yüksek bilinç ve uzun bir yaşam sunarken beraberinde çok ciddi yan etkiler de getiriyor.

Herbert'ın aynı adlı eserinden uyarlanan filmde Chalamet'nin yanı sıra Zendaya, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Jason Momoa, Javier Bardem ve Stellan Skarsgard gibi yıldız oyuncular yer alıyor.

22 Ekim'de vizyona giren film, büyük beğeni topladı.

 

Independent Türkçe, Deadline, Screen Rant

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU