The Batman şimdiden IMDb Top 250 listesine girdi

Robert Pattinson'ın başrolünde yer aldığı film bu hafta vizyona girdi

ABD'li yönetmen Matt Reeves'in çektiği ve Britanyalı aktör Robert Pattinson'ın başrolünde yer aldığı The Batman bu hafta vizyona girmesine rağmen IMDb 250 listesine girmeyi başardı. 

Televizyon ve sinema yapımlarına dair bilgiler barındıran çevrimiçi bilgi bankası IMDb, En İyi 250 film listesini izleyicilerin beğenisine göre sıralıyor. Söz konusu liste her bir filmin aldığı puanların ortalama değerine göre hesaplanıyor. Bu da yapımların vizyona girer girmez listeye adını yazdırabileceği anlamına geliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Batman de 4 Mart'ta vizyona girmesinden hemen sonra 10 üzerinden ortalama 8,4 puan aldı. Bu haber yayımlandığı sırada film listenin 65. sırasındaydı.

Kara Şövalye (The Dark Knight) listenin üçüncüsüyken Kara Şövalye Yükseliyor (The Dark Knight Rises) da 69. basamakta yer alıyor. 

Listedeki diğer çizgi roman uyarlamalarıysa 40. sıradaki Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok (Spider-Man: No Way Home), 72. sıradaki Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde (Avengers: Infinity War) ve 80. basamaktaki Avengers: Endgame. 

*UYARI: Spoiler içerir*

The Batman'e eleştirmenler de olumlu yorumlar yaptı.

Öte yandan filmde rol alan Barry Keoghan'ın Gothamlı polis memuru Stanley Merkel'i canlandıracağı söylense de The Batman'in vizyona girmesinden sonra genç aktörün Joker'i üstlendiği ortaya çıktı. 

Verdiği yeni röportajda yönetmen Reeves, izleyicileri şaşırtıp filmin etkisini artırmak için böyle bir yol seçtiklerini söyledi. Yönetmen sürprizin dozunu artırmak için sahte sahneler çektiklerini de doğruladı. 

 

Independent Türkçe, Screenrant, We Got This Covered

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU