Selvi: İmamoğlu çıkış yapmaya mı hazırlanıyor?

"Aday değilim dememişti. Benim adayım Genel Başkanım Kılıçdaroğlu lafını ağzına almamıştı. Hatta ve hatta kimin cumhurbaşkanı adayı olacağını partim belirler ya da Millet İttifakı liderleri tespit eder dememişti"

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili yeni bir iddiasını köşesinde yazdı. Selvi’nin bu seferki iddiasına göre “İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı için çıkış yapmaya hazırlanıyor.”

Selvi, bugünkü köşe yazısında İmamoğlu’nun tek gündeminin 2023’te yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu öne sürdü:

Bir süredir geri adım gözükse de Ekrem İmamoğlu süreci dikkatli bir şekilde takip ediyor. Zaten İmamoğlu’nun tek bir gündemi var o da cumhurbaşkanlığı seçimi. Katıldığı bir YouTube yayınında bağımsız aday olacak mısınız sorusu üzerine önce, “Bu işin bir hata kaldırmayacağı bir dönemdeyiz” diye uyarıda bulunuyor.

 Ardından “Bireysel ihtiras, bireysel hedef, bireysel tutum geliştirmenin bu döneme çok büyük zarar vereceğini hatta ihanet olacağını düşünüyorum. Doğru kararın günü geldiğinde verilmesinden yanayım” diye konuşuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu’nun kullanmadığı ifadeler üzerinden çıkarımlarda bulunan Hürriyet yazarı, şunları yazdı:

Aday değilim dememişti. Benim adayım Genel Başkanım Kılıçdaroğlu lafını ağzına almamıştı. Hatta ve hatta kimin cumhurbaşkanı adayı olacağını partim belirler ya da Millet İttifakı liderleri tespit eder dememişti.

Ayrıca kim bireysel hırsları, bireysel hedefleri uğruna hareket ederse ihanet etmiş olur mesajını vermişti. Siyasi kulislerde bu mesajların adresi Kılıçdaroğlu olarak yorumlandı. Ama İmamoğlu bir cümle içinde sadece mesaj vermedi, bir de ileriye dönük bir uyarıda bulundu.

O yayında İmamoğlu’nun çok önemli bir vurgusu daha vardı. Kaynaklarım onun önümüzdeki günlerde yapacağı çıkışın şifresi olduğunu söylüyor. İmamoğlu, “Onun da yöntemi ne?” diye sorduktan sonra yanıtı yine kendisi verdi, “Tabii ki dönüp halka bakmak. Ne bekleniyor, ne isteniyor, bunu görmek gerekiyor” dedi.

CHP Genel Başkanı’na dönüp bakmak demedi. Millet İttifakı liderlerinin neye karar vereceğini görmek demedi. Ne dedi? “halka bakmak” dedi.

Bu ne anlama geliyor? Çok açık değil mi?

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU