Hollywood yıldızı, Scientology tarikatını "para dilenmek için Ukrayna savaşını kullanmakla" suçladı

Avrupa merkezli bir Scientology örgütünün Ukrayna istilasını kullanarak destekçilerinden para istediği iddia ediliyor

(Reuters)

Scientology'nin sert eleştirmenlerinden biri haline gelen bir Hollywood yıldızı tarikatın Ukrayna'nın istilasını destekçilerden para istemek için kullandığını söylüyor.

King of Queens oyuncusu Leah Remini, eskiden müridi olduğu Scientology'den 2013'te ayrıldı ve şimdi tarikatın faaliyetlerini ifşa ediyor. Remini, Kopenhag'daki Scientology merkezi AOSH EU tarafından gönderildiği iddia edilen bir e-postanın ekran görüntüsünü Twitter'da paylaştı. E-postada tarikatın kurucusu L. Ron Hubbard'ın (LRH) kitaplarının Ukrayna'daki kütüphanelere gönderilmesi için takipçilerden 150 euro isteniyor.

Leah Remini: Scientology and the Aftermath (Leah Remini: Scientology ve Sonrası) adlı belgesel dizisiyle Emmy Ödülü kazanan podcast sunucusu, Twitter'da şu ifadeleri kullandı:

Yani Scientology'nin 'insani yardım ekibi' sıkı çalışıyor.

Ukraynalıların şu anda Scientology kitaplarına ihtiyaç duyduğunu düşünüyorlar. Hayır, mankafalar, sizin kitaplarınıza ihtiyaçları yok. Yaşam savaşı veriyorlar!

Neden tarikatınızın müritlerinden Ukraynalılara yardımcı olacak gerçek insani yardım çabalarının bağlantılarını göndermesini istemiyorsunuz?

Ah, doğru...kitap satışları Scientology'ye fayda sağlıyor ve önemli olan tek şey bu... David Miscavige için para. Siz sadece hasta pisliklersiniz, @Scientology.

David Miscavige, Scientology Kilisesi'nin lideri ve tarikatın "papası" olarak tanımlanıyor. Miscavige ve Scientology, destekçileri para için dolandırmak ve müritleri sevdiklerinden ayırmanın yanı sıra gazetecileri ve eleştirmenleri taciz ve tehdit etmekle suçlanıyor.
 


AOSH AB'nin yayın direktörü Marta Garcia'nın gönderdiği iddia edilen e-postada şu ifadeler yer alıyor:

Ukrayna ve Rusya arasındaki durumu muhtemelen biliyorsunuzdur çünkü medyadaki bir numaralı konu bu. Gezegensel yayılma LRH kitaplarının Ukrayna'da yaygınlaştırılması ve böylece entetayı tekrar stabil hale getirmek için teta oluşturması adına durmaksızın çalışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Scientology inancına göre teta bir tür ruhtur ve enteta, ya da diğer adıyla entürbülanslı teta, bir kişiyi veya grubu bastırmayı veya sindirmeyi amaçlayan iftiralara veya yıkıcı yalanlara işaret eder.

Mektupta "150 euroluk bir katkıyla Ukrayna'daki kütüphanelere Ukraynaca başlangıç kitaplarından oluşan bir kütüphane paketi göndermek mümkün" ifadelerine yer verildi.

The Independent yorum talebiyle ASOH AB ve Birleşik Krallık Scientology Kilisesi'yle defalarca temasa geçti fakat henüz yanıt alamadı.

Tarikattan ayrılan ve şimdi Scientology: Fair Game podcast'inde Remini'yle birlikte çalışan eski Scientology yöneticisi Mike Rinder, blogunda "Bu çağrıdaki sinizm neredeyse kavranamayacak kadar büyük boyutlarda" ifadelerini kullandı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU