Putin denizaltı kazasıyla ilgili konuştu: Ordu için büyük bir kayıp

Rus donanmasına ait bir araştırma denizaltısında çıkan yangında 14 denizcinin dumandan zehirlenerek yaşamını yitirmesinin ardından Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'den açıklama geldi

Putin, kaza sonrası Savunma Bakanı Sergey Şoygu'dan bilgi aldı / Fotoğraf: AFP

Rusya Devlet Başkanı Valdimir Putin, 14 denizcinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili, “Bu deniz kuvvetleri filosu ve ordu için büyük bir kayıp. İncelemeleri şahsen yapmanızı ve komisyonun araştırmalarını raporlaştırıp bana sunmanızı istiyorum” dedi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya’ya ait bir denizaltında okyanusta araştırma yaptığı sırada çıkan yangın ile 14 kişinin yaşamı yitirmesinden sonra Putin ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu acil toplantı yaptı. Facianın detaylarıyla ilgili bilgi alan Putin, Şoygu’ya ölen denizcilerin ailelerine destek olunması talimatı verdi. 

Olayla ilgili Putin’e bilgi veren Şoygu, “Arktik Okyanusu’nun Rusya kısmında kalan Barents Denizi’nde deniz tabanının incelenmesi sırasında Rusya Deniz Kuvvetleri’ne ait bir denizaltı araştırma gemisinde yangın çıktı. Denizaltı cihazlarında meydana gelen yangın nedeniyle 14 denizci zehirlenerek yaşamını yitirdi. Yangın, gemi mürettebatı tarafından söndürüldü. Denizaltı Murmansk bölgesindeki Severomorsk üssüne götürüldü. Bu trajedi ile ilgili araştırma komitesi kurularak komitenin liderliği Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Evmenov’a verildi” dedi. 

“14 denizciden yedisi üst düzeydi"

Vladimir Putin ise “Bunun bizim için önemli bir gemi olduğunu biliyoruz ve çok profesyonel bir ekibimiz vardı. Ön raporlara göre yaşamını yitiren 14 denizciden yedisi üst düzey denizcilerdi. İki denizci Rusya için önemli görevler üstlenmiş kahramanlardı. Bu deniz kuvvetleri filosu ve ordu için büyük bir kayıp” ifadelerini kullandı. 

Rus medyası RBC isimli, büyük bir Rus medya grubuna dayandırdığı haberlerinde ise yangının meydana geldiği denizaltında nükleer çalışmaların yürütüldüğünü iddia etmişti.

 

İHA

DAHA FAZLA HABER OKU