Sadece kadın sanatçıların çalışmalarını yayımlayacak yeni bir platform açılıyor

Clean OTT'nin 2023'te izleyicilerle buluşması planlanıyor

Clean OTT projesiyle geleneksel kalıpların yakılmak istendiği belirtildi (Unsplash)

Sadece kadın sanatçıların çalışmalarına yer verecek yeni bir yayın platformu kuruluyor. Hintli girişimci Karneş Şarma'nın projesi Clean OTT adını taşıyor ve 2023'ün ilk çeyreğinde yayın hayatına başlaması planlanıyor. 

Clean OTT'nin merkezinde kadın oyuncular, yönetmenler ve yapımcılar olacak. Hindistan'ın eğlence endüstrisindeki erkek bakışından uzaklaşmayı hedefleyen platform kadınlar için sürdürülebilir bir yayıncılık faaliyeti oluşturmayı amaçlıyor. 

Platformda özel olarak Clean OTT için üretilmiş çalışmalar ve Hindistan, Bangladeş, Sri Lanka, Nepal gibi ülkelerde önceden seçilerek hazırlanacak projeler yer alacak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarma ayrıca yapım şirketi Clean Slate Filmz'in de kurucularından. Karneş Şarma ve Bollywood'un ünlü aktrislerinden biri olan kardeşi Anuşka Şarma şirketi 2013'te birlikte kurmuştu. 

Platform, Hintlilerin yoğun olarak yaşadığı Birleşik Krallık, ABD, Kanada gibi ülkelerde piyasaya sürülmeden önce Hindistan'da test edilecek. Abonelik ücretiyse henüz bilinmiyor. 

Variety'ye konuşan Şarma hikaye anlatımında kadın bakışını ön plana çıkarmak, kadınların sektörde daha uzun süre yer alabilmelerini sağlamak ve kadınlar için de erkeklerin sahip olduğu kariyer olanaklarını yaratmak istediklerini söyledi. 

Clean OTT için ne kadarlık bir bütçe ayrıldığı açıklanmasa da Clean Slate Filmz'in yayın ve film projeleri için 4 milyar rupilik (yaklaşık 740 milyon TL) bir bütçesi olduğu biliniyor. 

Şarma benzer bir vizyona sahip farklı kurumlarla Clean OTT için birlikte çalışabileceklerini belirtiyor.

Clean Slate Filmz ise halihazırda hem Netflix hem de Amazon Prime Video'yla ortak projeler üstünde çalışıyor. 

 

Independent Türkçe, Variety, Live Mint

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU