İspanya'dan Avrupa Birliği'ne çağrı: "Limanları Rus oligarklarına kapatalım"

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, "Beni birçok ülke destekledi" dedi

Dünyanın en büyük yatlarından biri olan Eclipse'in sahibi, Rus milyarder Roman Abramoviç (AA)

Ukrayna'ya düzenlenen askeri operasyonun ardından pek çok yaptırıma uğrayan Rusya, Avrupa limanlarına erişimini kaybetme tehlikesiyle de karşı karşıya.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Avrupa Birliği (AB) üyelerine "Limanları, Rus gemilerine kapatalım" çağrısı yaptığını söyledi.

Albares dün yaptığı açıklamada "milyoner oligarkların yatlarının" Avrupa'daki limanlara erişimine son vermeyi istediğini belirtti:

İspanya adına bu teklifi yaptım. Beni birçok ülke destekledi. Umarım önümüzdeki günlerde bu tedbir alınır.

Albares bu sayede Rus oligarkların, ülkelerinin dış politikasındaki rollerinin karşılığını alacağını savundu:

Böylece Rus oligarklar, AB'yi inşa ettiğimiz temeller olan özgürlük, demokrasi ve barışın getirdiği istikrarla refahtan yararlanamayacak.

İspanya Ulaştırma, Hareketlilik ve Kentsel İşler Bakanlığı da ülke limanlarını, Rus gemilerine kapatmayı planladıklarını doğruladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Krallık (BK) limanlarını bütün Rus gemilerine kapattığını dün duyurmuştu. BK Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, "Bugün BK'deki bütün limanlara Ruslara ait herhangi bir gemiye erişim sağlamamalarını rica ettim" demişti.

Ukrayna savaşının ardından Rusya'ya çok sayıda yaptırım uygulandı.

Bunlar arasında Rus bankalarının, uluslararası ödeme sistemi SWIFT'ten çıkarılması, AB'nin hava sahasını Rus uçaklarına kapatması ve FIFA'yla UEFA'nın, Rus kulüplerini ve Rusya Milli Takımı'nı bütün turnuvalardan menetmesi var.

 

Independent Türkçe, RT, Peoples Gazette, Guardian, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU