Birleşik Krallık'taki bir okulda Hz. Muhammed'i tasvir için Usame bin Ladin'in fotoğrafı kullanıldı

Öğretmen açığa alındı

El Kaide lideri Usame Bin Ladin, ABD güçleri tarafından Pakistan'da 2011'de öldürülmüştü (AP)

Birleşik Krallık'taki bir okulda din kültürü dersinde Hz. Muhammed tasviri olarak Usame bin Ladin'in fotoğrafını kullanan öğretmen açığa alındı.

Olay, Dunstable'daki All Saints Academy adlı Hıristiyanlık değerleri temelinde eğitim veren okulda 25 Şubat'ta meydana geldi.
 


Adı açıklanmayan öğretmen, 10. sınıf öğrencilerinin dersinde Hz. Muhammed'i tasvir etmek için El Kaide'nin kurucusu bin Ladin'in görselini kullandı.

Okuldan yapılan açıklamay göre yaşananlar, "endişeli bir öğrencinin" yetkililerle temasa geçmesiyle ortaya çıktı. Öğretmen hemen açığa alınırken, "ayrıntılı ve hızlı" bir soruşturma başlatıldı.

All Saints Academy yönetimi özür diledi:

Din kültürü dersinde kullanılan uygunsuz görüntünün Müslüman toplumunda ve diğer birçok inançlı kişide yol açtığı derin acı ve üzüntünün farkındayız. Hz. Muhammed'in tasvir edilmesi kötü bir şey. Terör örgütü lideri Usame bin Ladin'in görüntüsünün kullanılmasıysa hakaretin ölçeğini büyütüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medya kullanıcıları öğretmene ve okula tepki gösterdi. "Öğretmenin bunu bilmemesi mümkün değil. Kasten yapıldı" diyen bir Twitter kullanıcısı, derste kullanılan materyallerin önceden incelenip incelenmediğini sordu.

Bir başka kişi, öğretmenin kovulması gerektiğini söyledi.

Dilly Hussain adlı bir gazeteci de "Bu fotoğrafın kullanılması rezalet ve kabul edilemez" dedi.

 

Independent Türkçe, BBC, Daily Mail

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU