Can Ataklı: Bizim balıkçılar Ukrayna'nın vurulmasından mutsuz değil

"Karadeniz’in açık sularında, uluslararası alanda balık avlayan Türk balıkçılara bugüne kadar defalarca saldırı düzenledi Ukrayna sahil güvenlik ekipleri"

Fotoğraf: AA arşivi.

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Karadeniz’de faaliyet gösteren balıkçıların “Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından mutsuz olmadığını” yazdı. Ataklı’nın aktardığına göre Ukrayna tarafından defalarca tacize maruz kalan balıkçılar, savaşa üzülmekle beraber “etme bulma dünyası demekten kendilerini alamıyorlar.”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı’nın bugünkü köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Genel olarak tüm Türkiye, Ukrayna’ya yönelik Rusya saldırısına karşı daha mazlum gördüğü Ukrayna’nın yanında. Tabii Ukrayna halkının Rus saldırılarına karşı direnmesi de bu sempatiyi artırıyor. Ancak bir kesim var ki, açıktan söylemeseler bile içten içe Ukrayna’nın vurulmasından hoşnut oluyor. Ben de tesadüfen bu insanların avukatlığını yapan bir arkadaşımdan öğrendim.

Ukrayna’nın vurulmasına pek de üzülmeyenler kimler biliyor musunuz? Karadeniz’de seferlere çıkan balıkçılar. Karadeniz’in açık sularında, uluslararası alanda balık avlayan Türk balıkçılara bugüne kadar defalarca saldırı düzenledi Ukrayna sahil güvenlik ekipleri. Defalarca ateş açtılar balıkçı teknelerine. Bu saldırılarda teknelerin üzerine benzin veya yanıcı madde atılıp ateşe bile verildi. Saldırılarda birçok balıkçı yaralandı hatta bazen gözaltına alınanlar bile oldu.

Ancak bu saldırılara karşı bizim yetkililerimiz sadece “olayı kınıyoruz” açıklamaları yaparak konuyu örtbas etmeye çalıştılar. Şimdi balıkçıların bu duygusunu bana aktaran avukat arkadaşım dedi ki “Balıkçılar savaş zulmüne üzülmekle beraber Ukrayna için de ‘etme bulma dünyası’ demekten kendilerini alamıyorlar.”

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU