Selvi: Putin karizmayı çizdirdi

"Bir komedyenden kahraman türemek üzere. Putin ise kuzu kuzu masaya oturmak zorunda kaldı"

Fotoğraf: YouTube

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Ukrayna’ya savaş açan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “karizmayı çizdirdiğini” söyledi. Selvi, Putin’in “kuzu kuzu masaya oturmak zorunda kaldığı” görüşünü dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, bugünkü köşe yazısında Putin hakkında şunları söyledi.

Putin, Rus çarlığına soyunayım derken karizmayı çizdirdi. Böyle giderse yakında ortada karizma falan kalmayacak gibi. Bir dönemler Saddam Hüseyin de böyleydi. Amerika, onu Kuveyt’e girmesi için teşvik etti. Sonu malum. Şimdi diyorum acaba ABD ve İngiltere’nin, Rusya’yı Ukrayna’ya girmeye teşvik ederken böyle bir planı mı vardı? 24 saatte Ukrayna’nın bir ucundan girip diğer ucundan çıkar denilen Rus ordusu 6’ncı gün oldu daha Kiev’e giremedi. Dahası Putin’in, nükleer silah tehdidine, Ukrayna ordusuna yaptığı darbe çağrısına rağmen, Zelenski ülkesinin başında. Bir komedyenden kahraman türemek üzere. Putin ise kuzu kuzu masaya oturmak zorunda kaldı.

"Putin gibi güçlü liderler için karizma önemlidir. Çünkü karizmalarıyla iş yaparlar" yorumnunu dile getiren Selvi, "Hani biz Zelenski’ye ABD’nin gazına gelip ülkeyi felaketin kucağına attı diyoruz ya, aynı durum Putin için de geçerli olmasın. ABD’nin tahriklerine aldanıp Ukrayna bataklığına saplanmak üzere. Bu iş uzarsa Afganistan batağı gibi Rusya bir de Ukrayna batağına saplanabilir. O zaman alarm zilleri Putin için çalmaya başlar" ifadelerini kullandı.

Selvi, Putin'in ülkesini 10 yıl geriye götürdüğünü ifade ederek şöyle yazdı:

Çünkü Ukrayna’yı ele geçiremediği için imajı sarsıldığı gibi, yaptığı hamle ile ülkesini ekonomik olarak en az 10 yıl geriye götürdü. Hem Ukrayna’ya diz çöktüremedi hem de Rusya’yı ağır yaptırımların altına soktu. Çok değil birkaç gün sonra Rusya’dan homurtular yükselirse şaşırmayın. Çünkü Ukrayna meselesi bir Rusya sorununa dönüşmek üzere.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU