İmamoğlu: İmkan olursa Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmek isterim

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP ile başladığı parti ziyaretlerine Saadet Partisi, İYİ Parti ve HDP ile devam etti

Fotoğraf: CHP Basın Birimi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün CHP'yle başladığı parti ziyaretlerine bugün Saadet Partisi,  İYİ Parti ve HDP ile devam etti.

İmamoğlu, HDP İl Başkanlığı'nı ziyaretinde HDP İstanbul İl eş başkanları, Esengül Demir ve Cengiz Çiçek ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. 

 

b332cb45-7bcc-4761-bcf5-9855b2e968d4.jpg
Fotoğraf: CHP Basın Birimi

 

31 Mart ve 23 Haziran seçim süreçlerine değinen İmamoğlu ''Bu yerel bir seçimden olmaktan öte, demokrasi tercihine dönüştü. Bu tercih döneminde de her siyasi partiye oy vereni, yüzde 100 hizmet edilmesi gereken vatandaş olarak görüyoruz. Zira biz bu anlayışımızda, bize oy vermeyenlerin, oy verenlerden önce var olma ve eşitlik süreçlerinde en önde olduğunu bilen bir anlayışa sahibiz'' diye konuştu.

İBB Başkanı, HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret edip etmeyeceği yönündeki bir soruya ise şu yanıtı verdi: 

Sayın Demirtaş'a ben, 23 Haziran öncesi söylemleri ve ortaya koyduğu teşvikten ve destekten ötürü teşekkürümü etmiştim. Bu tutum ve davranışlar, elbette bizim için çok değerli. Zira bu çokça bize de soruldu. Tutuklu ama yani niçin tutuklu? Bunu herkes gibi ben de anlamak istiyorum. Bu bağlamda özellikle hukuk açısından mağdur edilmiş her kim var ise ben yanında olduğumu ve bu sürecin bir an önce bitirilmesi gerektiğini, insanların suçu belli değilken yaratılan ortamda yıllarca hapis yatan insanların hayatlarını kaybettiğini biliyoruz. Daha dün değil evvelsi gün, bir Ergenekon süreci yaşandı ve bu süreçte intihar edenler olduğunu biliyoruz. O süreçte hayatlarını kaybedenleri biliyoruz. O süreçte yaşamların ailelerin değiştiğini biliyoruz. Hukuka aykırı düzenin insanların hayatını etkilemesini kim kabul edebilir ki? Hiç kimse kabul edemez. Vicdana hukuka adalete sığmayan işler bunlar. Bu bakımdan elbette imkan olsa ziyaret etmek isterim. Ama bazı ziyaretlerle ilgili kurallar var. Bizim milletvekilimiz var hapiste: Eren Erdem. Suçu ne? Niye tutuklu mesela? Onun gibi başka vekiller var gazeteciler var. Bunlar suçluysa suçunu ortaya koyun. Değilse bir yargılama süreci varsa bırakın tutuksuz yargılansınlar. Bu kadar net ve basit bir talep. Bu bağlamda umarım herkes için adalet hızlıca yerini bulur ve hak eden herkesin özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum.

AK Partili belediye başkanlarına Pazartesi randevu verildi

İmamoğlu, MHP İl Başkanlığı'ndan il başkanının kent dışında olduğu gerekçesiyle henüz geri dönüş olmadığını, belediye başkanlarıyla ziyarete gelmek isteyen AK Partili Belediye Başkanlarına ise Pazartesi için randevu verildiğini söyledi:

Belediye başkanlarının bizi ziyareti, elbette bizi çok mutlu eder. Başımızın üzerinde yerleri var. Kaldı ki bir arada çalışacağız. Ama tabi bizim talebimiz başka bir talep. Onla bağlantılı olduğunu söylemiyorum, ki düşünmüyorum da ama böyle bir gelişme olduğunu sizinle paylaşmış olayım. “Dilerim ve isterim ki, AK Parti, siyasi parti olarak, il merkezinde bizimle buluşmayı, aynı zamanda siyasetin dilinin, tavrının, tarzının değişmesine dair toplumun talebinin karşılığı olarak cevap vermiş olurlar. Bunu bir tek ben beklemiyorum, 16 milyon İstanbullu AK Parti'den bekliyor. Bu bir normalleşmedir, buluşmadır, uzlaşmadır, toplum lehine her zaman el sıkışabilmenin bir göstergesidir."

"Anıtkabir ziyaretini Pazartesi toplantıda dile getireceğim"

İmamoğlu Anıtkabir ziyaretine ilişkin de konuştu. 

İBB Başkanı bir devlet töreni statüsünde, sabahın erken saatlerinde, vatandaşlar yokken Anıtkabir'e ziyarette bulunacaklarını söyledi.

İmamoğlu, konuyu Anıtkabir Komutanlığı’yla da paylaştıklarını açıkladı:

Benimle beraber belediye meclis üyelerimiz ve İstanbul'un 39 ilçesinin belediye başkanları -ki aynı zamanda onlar da İBB Meclis üyesi- ile Anıtkabir'e, Atamızın huzuruna çıkacağız. Çelenk töreni olacak. Törenin takvimini ve zamanlamasını, yazılı bir şekilde siyasi partilere, meclis üyelerine ve belediye başkanlıklarına bildirdik. Pazartesi günkü toplantıda da sözlü olarak dile getireceğim. Umuyorum hep birlikte, belki ilk defa, özellikle son 30 yıldır ilk defa, İBB olarak göreve başlamanın vermiş olduğu bir takvim başı itibariyle güzel bir ziyaret yaparak, milletimizin devlet geleneğinin bir parçası olan bu süreci yarine getirmiş oluruz. Atamızın huzurunda, dualarımızla, silah arkadaşlarıyla beraber minnet duygularımızı dile getirmiş oluruz. Kendilerinden cevap bekliyoruz.” 

İmamoğlu’ndan siyasi partilere ziyaret

Dün CHP İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün önce Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'na, ardından da İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na ziyaretlerde bulundu.

 

İmamoğlu Saadet Partisi ziyareti CHP basın birimi.jpg
Fotoğraf: CHP Basın Birimi

 

Saadet Partisi’nin (SP) Cevizlibağ’daki İl Başkanlığı’nda gerçekleşen görüşmeye Abdullah Sevim'in İstanbul dışında olması nedeniyle SP İl Başkan Yardımcısı Bülent Kaya ev sahipliği yaptı.

“Bir belediye başkanı partiler üstü davranmak zorundadır”

İmamoğlu, “Bir belediye başkanı, seçildiği an itibariyle gerçekten siyaset üstü, partiler üstü davranmak zorunda” dedi ve ekledi:

Mutlaka bizim siyasi partiler masamız olacak. Bu daimi masamız, bizim her zaman sürecimizin içende var olan, denetleyen, önerilerde bulunan, eleştirilerde bulunan bir mekanizmayı teşkil edecek. Bir partinin belediye de meclis üyesinin olması ya da olmamasına bakmaksızın siyasi partilerle bu değerli masayı kuracağız ve beraber çalışacağız. Türkiye'nin demokrasi sürecine katkı sunulacak. Siyasi partilerle kuracağımız ortak masa, Türkiye'nin demokrasi sürecine büyük katkı sunacaktır."

SP’nin ardından İYİ Parti'ye ziyareti

Saadet Partisi'nin ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına geçen İmamoğlu'nu İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu karşıladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İYİ Parti'nin ittifak sürecindeki katkılarından dolayı Kavuncu'ya teşekkür etti:

Gerçekten olağanüstü uyumlu ve seçimde, 'Kazanmak için her şey mubahtır' demeden toplum lehine iş birliğimiz gerçekleşmiştir. Bunun oluşmasında bize yön veren ve katkı sunan çok değerli İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e de teşekkürümü bu vesileyle aktarıyorum. Bu tarihe geçen hem İstanbul seçimi, hem 31 Mart hem 23 Haziran süreci her iki siyasi partinin büyük bir siyasi başarısıdır.

Kavuncu: Millet İttifakı İstanbul İttifakına dönüşüyor

 

İmamoğlu- Kavuncu görüşmesi- CHP basın birimi.jpg
Fotoğraf: CHP Basın Birimi

 

İttifak yaparak başarıya ulaştıklarını kaydeden ve İmamoğlu’nu tebrik eden İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ise “Millet İttifakı daha sonra tümüyle İstanbul İttifakına da dönüşüyor. İyinin, güzelin ve doğrunun yanında olmaya devam edeceğiz. İstanbul'da yaşayan bir vatandaş olarak, İBB Başkanı olarak sizden beklentimiz, İstanbul'un daha yeşil, daha yaşanabilir, problemlerin daha az olduğu, kültürün, sanatın, sporun başkenti olduğu bir hale kavuşmasıdır” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU