"Tinder Avcısı"nın kurbanı: Herkes hedef olabilir

Pernilla Sjöholm, Simon Leviev’e on binlerce dolar verdiğini iddia ediyor

Pernilla Sjöholm Netflix belgeseli Tinder Avcısı'nda hikayesini anlatıyor (@pernillaelisabeths/Netflix)

On binlerce dolarını "Tinder Avcısı'nın" çaldığını iddia eden bir kadın "empati sahibi herkesin" benzer bir dolandırıcılığın hedefi olabileceğini söyledi.

Netflix'in popüler belgesel filmi Tinder Avcısı (The Tinder Swindler), gerçek ismi Şimon Hayut olan Simon Leviev'e Tinder'da tanıştıktan sonra kandırılarak büyük miktarda para verdiğini iddia eden üç kadının hikayesini anlatıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2018 ve 2019 boyunca Hayut'un, kadınları hem adının Simon Leviev olduğuna hem de milyarder olduğuna inandırdığı iddia ediliyor.

Belgesele göre, mağdurlarını hesapsızca para harcadığı randevulara çıkarıp güvenlerini kazandıktan sonra Hayut tahminen 10 milyon dolar çaldı.

Hayut'un mağdurlarından biri olduğu iddia edilen Pernilla Sjöholm, Netflix'e 2018'de Hayut'la Tinder üzerinden tanıştıktan sonra kandırılarak ona yaklaşık 45 bin dolar verdiğini söyledi.

Page Six'e bu hafta konuşan Sjöholm, belgeseli izleyenlerin "herkesin" dolandırılabileceğini anlayacağını umduğunu söyledi.

Sjöholm, "Empati sahibi herkesin başına gelebilirdi" dedi.

Dolandırıcıların hedef aldığı kişiler bunlar. Mesela empati sahibi olmayan birisi, Hayut'un bir kişilik bozukluğu var. Empati duymuyor. Dolayısıyla, benim gibi biri için… Başkaları için bolca empati besliyorum. Biz çok kolay hedefleriz.

Belgeselin yayımlanmasını takip eden günlerde birçok sosyal medya kullanıcısı, Hayut'un suçlular tarafından hedef alındığı ve kendisine para göndermezlerse hayatının tehlikeye gireceği yönündeki akıl almaz iddialarına inandıkları için kadınları "saf" ve "aptal" olmakla eleştirmişti.

Sjöholm, aynı şekilde hedef alınana dek kendisinin de mağdurları eleştireceğini itiraf etmekten "utandığını" söyledi.

Aklıma gelen ilk şey 'Aman Tanrım, eğer bu kadar aptalsan sadece kendini suçla' olurdu. Ve bunu söylediğim için gerçekten çok utanıyorum. Ama eskiden böyle düşünürdüm ve şimdi fark ediyorum ki bu, herkesin başına gelebilir.

Sjöholm, Hayut'la tanışmasının üzerinden 4 yıl geçtiği halde yaşananların travmasını hâlâ atlatamadığını ama başkalarına yeniden güvenmeye başladığını söyledi.

Ama yine de birisi benim için gerçekten güzel bir şey yaptığında hâlâ aklıma bu düşünce geliyor. Burada kötü bir niyet mi var, diye düşünüyorum. Ve böyle düşünmek istemiyorum.

Ama her zaman derim ki hayatımda iyi anlarım da oldu, kötü anlarım da… Ve şimdi kötüden ziyade daha çok iyi anlarım var fakat yaşananların travmasını hâlâ üzerimden atabilmiş değilim.

Inside Edition'a verdiği, 21 ve 22 Şubat'ta yayımlanan iki bölümlük röportajda Hayut dolandırıcı olduğunu reddetti ve Netflix belgeselini "tamamen asılsız bir film" diye niteledi.

Hayut, "Ben dünyadaki en büyük centilmenim ve bana Tinder Avcısı diyorlar" demişti.

Ben bir düzenbaz değilim ve numara yapmıyorum. Beni tanımıyorla dolayısıyla beni yargılayamazlar. 



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU