"Savaşa hayır" tişörtü giymediği için eleştirilmişti... Erzurumsporlu Aykut Demir: Ortadoğu coğrafyasında her gün binlerce insan ölüyor, giyseydim içim rahat etmezdi

BB Erzurumspor'un Ankaragücü'nü konuk ettiği maçta "savaşa hayır" yazılı tişörtüyle çıkmayan Aykut Demir, eleştirilerin odağındaydı. Erzurumspor Kulübü yetkilileri perde gerisinde yaşananları Independent Türkçe'ye anlattı

Aykut Demir'in "savaşa hayır" yazılı tişörtü giymemesi eleştirilere neden oldu / Fotoğraf: AA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un Ankaragücü'nü konuk ettiği karşılaşmaya "savaşa hayır" tişörtleri damga vurdu.

Erzurumspor Kulübü, Rusya'nın Ukrayna ile giriştiği savaşa karşı duruş sergilemek için üzerinde Türkçe olarak "savaşa hayır", İngilizce "No war" yazılı tişörtler yaptırdı.

Maç öncesi seremonide takım kaptanı Aykut Demir'in "savaşa hayır" yazılı tişörtü giymemesi ekranlara yansımış, bu durum başta sosyal medya kullanıcıları olmak üzere birçok yerde eleştirilmesine neden olmuştu.

"O ülkelere yapılmadığı için tişörtü giymek içime sinmedi"

"Savaşa hayır" tişörtü giymediği için eleştirilen Aykut Demir, Futbol Anadolu isimli sosyal medya hesabına verdiği demeçte Ortadoğu'da savaşta ölen insanlar olduğuna değinerek şunları kaydetti:

Ortadoğu coğrafyasında her gün binlerce insan ölüyor. Oralardaki zulmü görmezden gelenler, ses çıkarmayanlar konu Avrupa olunca bunu yapıyorlar. O ülkelere yapılmadığı için tişörtü giymek içime sinmedi. Giyseydim içim rahat etmezdi. Dünyanın herhangi bir yerinde savaşın olmasına ben de üzülüyorum. Masum insanların acılarını paylaşıyorum.

"Tişörtü askıdaydı giyip giymemek kendi kararı"

Independent Türkçe'nin ulaştığı bilgilere göre Erzurumspor Kulübü'nde "savaşa hayır" yazılı tişörtle sahaya çıkma fikri son anda gelişti.

Söz konusu tişörtlerle sahaya çıkabilmek için TFF ile o sırada görüşmeleri sürdüren kulüp yetkilileri bir yandan da tişörtleri yetiştirmek için uğraş verdi.

Ani gelişen durum nedeniyle oyuncuların tamamına tişört yetiştirilemediğini aktaran yetkililer, bazı futbolculara bahsi geçen tişörtlerden yetiştirilemediği için tişörtsüz şekilde ısınmaya devam ettiklerini kaydetti.

"Erzurumspor olarak savaşın her türlüsüne karşıyız"

Erzurumspor olarak savaşın her türlüsüne karşı durduklarını ve bu tür olaylara dahil edilmek istemediklerini aktaran yetkililer, Aykut Demir’in "savaşa hayır" yazılı tişörtünün soyunma odasında oyuncunun askısına asıldığını ancak giyip giymemesinin kendi kararı olduğunu vurguladı. 

Sezon başında Boluspor'dan Erzurumspor'a transfer olan savunma oyuncusu Demir, takımıyla 20 maça çıkarken 1 gollük katkı verdi.

Demir'in Erzurumspor'la sözleşmesi sezon sonunda tamamlanıyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU