Rusya ve Ukrayna, müzakere masasına oturdu: İkinci kez görüşmek için anlaşmaya varıldı

Heyetlerin görüşmesi yaklaşık 6 saat sürdü

Rusya'nın Ukrayna’ya savaş açmasının beşinci gününde taraflar, Belarus’ta masaya oturdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin ofisinden yapılan açıklamada, Kiev’in Moskova ile gerçekleştirilecek müzakerelerde ateşkes sağlanmasını ve Rusya askerlerinin Ukrayna topraklarından geri çekilmesini talep edeceği ifade edildi.

Rus müzakereci Vladimir Medinski de Rusya'nın Ukrayna'daki tüm tarafların çıkarına olacak bir anlaşmaya varmaya istekli olduğunu söyledi.

Saat 12.00'de gerçekleşmesi beklenen görüşme, yaklaşık 1,5 saat gecikmeyle başladı.

Görüşmede yer alan isimler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Danışmanı Vladimir Medinskiy başkanlığındaki heyette, Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, Rusya Devlet Duması Uluslararası İşler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy ve Rusya'nın Minsk Büyükelçisi Boris Grızlov yer alıyor.

Ukrayna heyetinde ise iktidardaki Halkın Hizmetkarı Partisi Başkanı David Arakhamia, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak, Donbas'ta çözüm için temas grubu Ukrayna Heyeti Başkan Yardımcısı Andrey Kostin, Kırım Tatarlarından Ukrayna Milletvekili Rustem Umerov ve Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Nikolay Toçitskiy bulunuyor.

"Sonucu bekliyoruz"

Görüşmenin başlangıcında Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey kısa bir konuşma yaptı.

Katılımcıların kendisini güvende hissedebileceğini belirten Makey, "Bugünkü toplantının düzenlenmesiyle ilgili her türlü istek ve önerileriniz kabul edilecek ve yerine getirilecektir. Sonucu bekliyoruz" diye konuştu.

Zelenski, bu görüşmelerden bir ilerleme beklemediğini, küçük de olsa bu şansı denemeleri ve kullanmaları gerektiğini söylemişti.

6 saate yakın sürdü

Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili Ukrayna ve Rusya heyetlerinin Belarus sınırındaki görüşmesi TSİ 19.20'de sona erdi. Heyetler, ateşkesin sağlanması için ikinci tur müzakerelerin yapılması konusunda anlaştı.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU