Hillary Clinton, Obama yönetiminin 'Arap Baharı'nda protestoculara verdiği desteği itiraf etti

Clinton, ülkesinin ‘Arap Baharı’ sırasında olduğu gibi protestocuları destekleyebileceğini söyledi

Trump ve Melania, H.W. Bush'un cenazesinde eski başkanlar Obama, Clinton, Carter ve eşlerinin yanında / Fotoğraf: Reuters

ABD eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, bir televizyon röportajında, eski Başkan Barack Obama yönetiminin 2011’de ‘Arap Baharı’ olarak bilinen süreçte protestocuları desteklediğini itiraf etti.

Şarkul Avsat’ın haberine göre, Clinton, MSNBC kanalına verdiği röportajda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’ya olan saldırısına karşı çıkarak, Rusya’da düzenlenen protestolara değindi.

Ülkesinin ‘Arap Baharı’ sırasında olduğu gibi protestocuları destekleyebileceğini söyleyen Clinton, söz konusu röportajında Ukrayna konusundaki düşüncelerine şu ifadelerle devam etti;

Bugün Rusları sokakta görüyoruz. Ukrayna’da savaş istemiyorlar. Ruslar ve Ukraynalılar arasında aile bağları var. Savunmak istediğim şey devlet desteği ve sivil toplum desteği.

Hacker grubu Anonymous’un Rus devlet televizyonuna siber saldırı düzenlenmesine değinen Clinton, “Rusya’da sokaklara dökülen insanlara siber destek vermeleri mümkün” diye konuştu.

Siber saldırı uzmanlarını Rus kurumlarına saldırmaya ve protestocuları desteklemeye çağıran Clinton, “Bunun bir kısmını ben Dışişleri Bakanı iken Arap Baharı sırasında yaptık. Siber saldırılarla çok sayıda devlet kurumuna, oligarklara ve onların yaşam biçimlerine bir kez daha saldırabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

 

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU