Diyadin Belediye Eş Başkanı: Polisin belediye saldırısı planlıydı

Ağrı’nın Diyadin ilçesinin belediye binasında gerçekleşen tartışmada Eş Başkanlar Evren Demir, Betül Yaşar ve makam şoförü Mehmet Hayri Oruç yaralandı

HDP'li Diyadin Belediye Eş Başkanları Evren Demir ve Betül Yaşar polisler tarafından darp edildi / Fotoğraf: Independent Türkçe

Ağrı'nın Diyadin Belediyesi’nin girişine kurulan polis kontrol noktasında belediyenin makam şoförü Mehmet Hayri Oruç’un dövüldüğü iddiası üzerine duruma müdahale eden eşbaşkan Evren Demir ve Betül Yaşar ters kelepçelenip, yüzükoyun yere yatırılarak darp edildi.

Demir, hastanede müşahede altına alındı.

Olay sırasında parmağı yerinden çıktığı için bir süre hastanede tedavi edilen HDP’li Diyadin Belediye Eş Başkan Betül Yaşar, gelişmeleri Independent Türkçe’ye anlattı.

Eş Başkan Evren Demir ile makam odasında otururlarken gelen sesler üzerine aşağı indiklerini ve makam şoförü Mehmet Hayri Oruç’un hakaretlere maruz kaldığını ifade eden Eş Başkan Betül Yaşar, Oruç’u ellerinden aldıklarını ama birkaç dakika sonra yüzlerce polis ile belediye binasına saldırdıklarını söyledi.

“Belediye Başkanı aldığı cop darbesiyle yere yığıldı”

Makam odasında bulunan kişilere bile saldırdıklarını belirten Yaşar, “Saldırıda Eş Başkanımız Evren Demir darp edildi ve kafasından aldığı cop darbesiyle yere yığıldı. Rastgele saldırıyor ve kimi bulduysalar hem sözlü hem de copla vuruyorlardı. Özellikle makam şoförü Mehmet Hayri Oruç arkadaşımız çok darp edildi. Eş Başkanı ters kelepçeleyip tekmelediler” dedi.  

 

Evren Demir.jpg
HDP'li Diyadin Belediye Eş Başkanı Evren Demir / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Olay sonrası Eş Başkan Evren Demir’i müşahede altına aldıklarını ve gece geç saatlere kadar hastanede tedavi edildiğini dile getiren Yaşar, kendisinin de darp edildiğini ve parmağının yerinden çıktığını belirtti.

“Sanki her şey daha önce organize edilmişti

Makam şoförü Oruç’un ifadesinin alındıktan sonra serbest bırakıldığını ama gece geç saatlerde tekrar gözaltına alındığını ve hala gözaltında olduğu bilgisini paylaşan Yaşar, “Sanki her şey daha önce organize edilmişti. Baskın anında halk tarafından çekilen fotoğraf ve kaydedilen videoların tümüne polis zorla el koydular. Hatta kimilerin ellerini kırarcasına ters çevirerek zorla aldılar” diye konuştu.

HDP saldırıyı kınadı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı’nın Diyadin Belediye Eş Başkanlarına yönelik saldırıyı kınadı.

HDP Ağrı Milletvekili: Polis noktaları provokasyon amaçlı kullanılıyor

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, olay sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Belediye içindeki polis noktaları provokasyon amaçlı kullanılıyor. Bahane üretilip belediyelerimiz basılıp eş başkanlarımız ve çalışanlarımız darp ediliyor” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU