Facebook, Rus medyasına reklam yasağı getirdi

Facebook, Rusya devlet medyasının reklam yayınlamasını ve para kazanmasını yasakladı

Fotoğraf: Reuters

Facebook,  Rus devlet medyasının sosyal medya platformunda para kazanmasını yasakladığı açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sosyal medya devinin güvenlik politikası başkanı Nathaniel Gleicher  Twitter'da yaptığı açıklamada, "Artık Rus devlet medyasının dünyanın herhangi bir yerinde reklam yayınlamasını veya platformumuzda para kazanmasını yasaklıyoruz" dedi.

Nathaniel Gleicher Facebook'un, "Rus devlet medyasına etiket uygulamaya devam edeceğini" de sözlerine ekledi.

Avustralya'da Rus televizyon kanalına erişim engeli

Avustralya'da Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları nedeniyle Rus devlet televizyon kanalı Russia Today'e (RT) erişim engeli getirildiği bildirildi.

Ülke basınındaki habere göre, uydu ve kablo yayın hizmeti sağlayıcısı Foxtel, Ukrayna'daki durumla ilgili endişeleri nedeniyle RT'nin Avustralya'daki yayın dağıtımını askıya aldığını açıkladı.

Foxtel, RT ile kanal lisans sözleşmesi kapsamındaki haklarını yeniden gözden geçireceğini belirtti.

Öte yandan, Foxtel, Avustralya'da 3,8 milyon izleyici kitlesine hitap eden uydu ve kablo yayın hizmeti sağlayıcısı bir şirket olarak öne çıkıyor.

Benzer şekilde, Polonya da iki gün önce RT ile bazı Rus televizyon kanallarını uydu, kablo yayın ağları ve internet platformlarından çıkarmıştı.

Avustralya'nın kararı sonrası Avrupa Gazeteciler Federasyonunun (AEJ), RT'nin tüm Avrupa ülkelerindeki yayınlarının yasaklanması talebinde bulunduğu kaydediliyor.

 

TRT Haber, AA

DAHA FAZLA HABER OKU