Dünyadaki 50 ligden takımlar incelendi, kadro değişiklikleri sıralandı: Süper Lig'de en az oyuncu kullanan ekip Sivasspor oldu

50 ligden takımların son bir yıldaki oyuncu sayıları incelenerek en çok ve en az futbolcu kullanan kulüpler belirlendi. Avrupa'nın 5 büyük liginde West Ham, Süper Lig'de ise Sivasspor en az oyuncuyla oynayan kulüpler olmayı başardı

Kolombiya ekibi Deportivo Pasto, son 1 yılda oynadığı 40 müsabakada 70 farklı oyuncuya yer verdi / Fotoğraf: Pixabay

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), aralarında Avrupa'nın en büyük 5 ligi olarak kabul edilen Almanya (Bundesliga), Fransa (Ligue 1), Birleşik Krallık (Premier Lig), İspanya (La Liga), İtalya (Serie A) ve Türkiye'nin de yer aldığı 50 ligin kadro değişimlerini inceledi.

Raporda 14 Şubat 2021'den 14 Şubat 2022'ye kadar geçen 1 yıllık süreçte kulüplerin yerel lig maçlarında sahaya sürdükleri oyuncu sayıları belirlendi.

50 ligden kulüplerin yer aldığı araştırmada son 1 yılda sayısal olarak en fazla oyuncudan yararlanan kulüp Kolombiya temsilcisi Deportivo Pasto, en az futbolcudan yararlanan ekip Rus kulübü Rubin Kazan oldu.

Avrupa'nın 5 büyük liginde yer alan kulüpler baz alındığında Genoa en çok, West Ham United ise en az sayıda farklı futbolcudan yararlandı.

Türkiye'de ise son 1 yılda en çok futbolcu Fatih Karagümrük, en az oyuncu ise Sivasspor'da forma giydi.

 

Sivasspor-AA.jpg
Sivasspor, Süper Lig'de son 1 yılda oynadığı 42 lig maçında 34 farklı futbolcuyu kullandı / Fotoğraf: AA

 

Süper Lig'in en istikrarlısı Sivasspor

CIES'in raporunda Süper Lig'de yer alan 20 kulübün kadro istatistiklerine yer verildi.

Buna göre Fatih Karagümrük, son 1 yılda çıktığı 41 müsabakada 49 farklı futbolcuya şans tanıyarak bu alanda ilk sırada yer aldı.

Söz konusu oyuncuların 34'üne bu sezon kadroda yer veren İstanbul temsilcisi bunların 27'sine ilk 11'de yer verdi.

41 maçta 49 futbolcuya yer veren Rizespor, Karagümrük'ü takip etti. Karadeniz ekibi, bu oyuncuların 32'sini bu sezon kadrosunda barındırıyor.

 

 

Son 365 günde 44'er farklı oyuncu kullanan Başakşehir, Kayserispor, Adana Demirspor ve Kasımpaşa, bu takımları takip etti.

Kadro istikrarında en az farklı futbolcu kullanan Süper Lig temsilcisi Sivasspor olarak kayda geçti.

Rıza Çalımbay yönetimindeki kırmızı-beyazlılar, son 1 yılda oynadığı 42 lig maçında 34 farklı futbolcuyu kullanarak en istikrarlı kadroya sahip takım unvanını aldı.

35'er farklı futbolcuyu kullanan Beşiktaş ve Fenerbahçe Sivasspor'u takip eden ekipler oldu.

Galatasaray ve Trabzonspor, son 1 yılda 42 farklı oyuncu kullandı.

 

StadiumFlags-whufc_com.jpg
West Ham United, son 1 yılda çıktığı 40 lig maçında 27 oyuncuya forma şansı tanıdı / Fotoğraf: whufc.com

 

5 büyük ligde en istikrarlı takım West Ham United

Raporda Avrupa'nın 5 büyük liginde yer alan kulüpler de ayrıca listelendi.

Premier Lig, Bundesliga, Serie A, Ligue 1 ve La Liga'da yer alan kulüpler içinde en fazla ve en az oyuncu kullanan kulüpler yer aldı.

Serie A ekipleri Genoa, Salernitana, Venezia ve Spezia'nın en fazla oyuncuya kadroda yer veren takımlar sıralamasında ilk 4'te yer alması dikkat çekti.

Genoa 41 müsabakada 55 farklı isme yer vererek bu alanda en çok futbolcudan yararlanan kulüp oldu. Salernitana 53 oyuncuyla ikinci, Venezia 47 isimle üçüncü oldu.

 

 

Spezia, 41 maçta 46 farklı oyuncu kullanarak dördüncü olurken beşinciliği Ligue 1'den 45 futbolcu ile Troyes elde etti.

Bu alanda kadro istikrarını koruyan ve en az sayıda farklı isimlerle maçlara çıkan takımlar da belirlendi.

West Ham United, 40 maçta 27 oyuncu kullanarak en istikrarlı takım olarak kayda geçti. 

28'er farklı oyuncuya kadroda yer veren Manchester City 40, Nantes ve Lille 38'er maçta bu sayıya ulaşarak kadro istikrarını korudu.

41 maçta 29 oyuncu kullanan Napoli, bu alanda beşinciliği elde etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deportivo Pasto 70, Rubin Kazan 26 oyuncu oynattı

Kolombiya temsilcisi Deportivo Pasto, son 365 günde oynadığı 40 müsabakada 70 farklı oyuncuya yer vererek bu alanda zirvede yer aldı. Söz konusu oyunculardan 28'i bu sezon Kolombiya ekibinin formasını giyerken 22'sinin ilk 11'de maça başladığı belirlendi.

Listede en çok oyuncu kullanan ikinci ekip 63 kişiyle Romanya takımı Dinamo Bükreş oldu. Bu rakama 42 müsabakada ulaşan Bükreş ekibi 49 oyuncuyu 2021-22 sezonunda kadrosunda bulundururken bunların 44'ü ilk 11'de maça başladı. 

En çok oyuncu kullanan ekipler sıralamasının üçüncü sırasında Galler ekibi Cefn Druids yer aldı. Oynadığı 37 müsabakada 63 farklı oyuncusuna yer veren Galler ekibi, söz konusu isimlerin 43'ünü bu sezon kadrosunda barındırıyor.

 

 

Bu alanda en az oyuncuya yer vererek kadroda istikrarlı bir görüntü sergileyen takım ise Rubin Kazanoldu. 

Rus ekibi son bir yılda sadece 26 farklı futbolcudan yararlandı. Kazan ekibi 29 farklı maçta bu sayıya ulaşırken aynı oyuncuların 25'inin bu sezon takımda yer aldığı belirtildi.

Son 1 yılda 34'er maça çıkarak 26'şar farklı oyuncudan yararlanan Ukrayna ekibi Veres Rivne ile Moldova temsilcisi FC Milsami bu alanda Kazan ekibini izledi.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU