Babacan: Erdoğan "Muhalefet partilerinin projesi yok" diyor, tavsiyem sadece TRT, A Haber izlemesin

"Proje istiyorsa; DEVA Partisi'nin internet sitesine, sosyal medya hesaplarına baksın. Kendisine 'stalkerlık' yapmasını tavsiye ediyorum"

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, 1. Olağan Bursa Nilüfer İlçe Kongresi'nde konuştu. Rusya'nın başlattığı Ukrayna savaşına değinen Babacan, "Bombalar, sirenler ve postal sesleriyle güne uyanan Ukrayna halkının amasız ve fakatsız yanındayız" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Sadece TRT, A Haber izlemesin"

DEVA Partisi'ni diğer siyasi partilerden ayrıştıran en önemli noktanın, "zamanı gelince bakarız" demediklerini ve seçimden sonraki ilk 90 ve 360 günde neler yapacaklarına dair eylem planlarını ortaya koyduklarını belirten Babacan, "Sayın Erdoğan ‘Muhalefet partilerinin projesi yok' diyor. Tavsiyem, sadece TRT, A Haber izlemesin. Proje istiyorsa; DEVA Partisi'nin internet sitesine, sosyal medya hesaplarına baksın. Kendisine ‘stalkerlık' yapmasını tavsiye ediyorum" dedi.

"Sen ne yapıyorsun arkadaş? Onu söyle"

Konuşmasında, "Ukrayna halkının amasız ve fakatsız yanındayız" diyen DEVA Partisi lideri, "Ticari hatlar açıkken, ulaşım çok kolayken, bütün ülkeler kendi vatandaşlarını tahliye ederken niye etkin bir biçimde vatandaşlarımızı Ukrayna'dan ayrılmaya teşvik etmediniz?" diyerek iktidarı eleştirdi.

"Ünlülerin maske takıp kolbastı söylediği yarışmalarla uğraştıkları zamanı Türkiye'nin dış politikası için harcamayan bir yönetimle karşı karşıyayız" diyen Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna konusunda NATO'ya yönelik eleştirisi için şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı, Ukrayna'yla ilgili net ve keskin tavrı ortaya koyamadı. ‘NATO bir şeyler yapmalı' diyor. Öyle sunuyor ki sanki Türkiye NATO'da değil. Kenara çekiliyor ‘NATO bir şey yapsın, Avrupa bir şey yapmıyor'… Sen ne yapıyorsun arkadaş? Onu söyle

Babacan, "Ukrayna işgal ediliyor. Rusya uluslararası hukuku tanımayan, insanlık dışı adımlar atıyor. İktidar, pasif birkaç açıklama ile süreci izlemekle yetiniyor. Türkiye çözüm için, çözümden yana taraf olmalı; çatışmalı sürecin sona erdirilmesi için çalışmalıdır" dedi.

"One munite olayından sonra ne değişti?"

İsrail ile yakınlaşma ve İsrail cumhurbaşkanının Türkiye'ye yapacağı ziyaret konusunda da konuşan Babacan, "Davos'ta one munite diyen Erdoğan şimdi İsrail'in Cumhurbaşkanı ile görüşüyor. One munite olayından sonra ne değişti?" diye sordu.

"Sakın ha yalpa yapmayın"

Ukrayna krizi konusunda hükümeti bir kez daha uyarmak istediğini söyleyen Babacan, "Sakın ha yalpa yapmayın. Uluslararası hukuku defalarca deldiniz, deliyorsunuz ama Montrö konusundaki hata ülkemizin kendi istikrarına da Karadeniz'in etrafındaki diğer ülkelerin istikrarına da zarar verir" diye konuştu.

"Birileri postal sesleri Doğu'dan gelince heyecana kapılıyor"

Babacan, bazı kesimlerin Rusya'ya destek verdiğine dikkat çekerek, "Birileri postal sesleri Doğu'dan gelince heyecana kapılıyor, çoktan tarihe gömülmesi gereken emperyal hayallerle yatıp kalkıyor, ülkemizin tarihi ittifaklarını temelinden sarsmak istiyor. Biz kurşunu kimin sıktığına bakmayız. Bizim için aslolan ilkelerdir" dedi.

Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:

Doğu'dan gelen postal seslerine alkış tutanlara sesleniyorum: Aklınızı başınıza alın. Biraz tarih okuyun

"AB istikametini kendimizi için istiyoruz"

"Avrupa Birliği istikametini başkası için değil, kendimiz için istiyoruz" diyen Ali Babacan, Türkiye'nin insan haklarına dayalı gerçek bir hukuk devleti olması ve vatandaşlarının refah seviyesinin yükselmesinin kendileri için AB kriterleri değil, düpedüz Türkiye kriterleri olduğunu söyledi.

Babacan, "21. yüzyılın Türkiye'sinde vatandaşlarımızın vize kuyruklarında beklemesinden ben hicap duyuyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkese kapıların açılacağı, vatandaşlarımızın Avrupa'da serbestçe dolaşabileceği bir dönemi hedefliyoruz" dedi.

"Ellerin sadece korku siyaseti kaldı"

Siyasette umut verme ve korku siyaseti olduğunu dikkat çeken DEVA Partisi lideri, iktidarın artık umut vermediğini ve elinde sadece koru siyaseti kaldığını dile getirdi.

"Beştepe'deki ithalat lobisinin Türkiye'ye vurduğu zincirleri birer birer kıracağız" diyen Ali Babacan, "Tarım arazileri üzerine inşaat yapılmasına artık müsaade etmeyeceğiz. Eğer çocuklarımızın, torunlarımızın bu ülkede yaşamasını istiyorsak, bunları yapmak zorundayız. Çünkü beton üstüne beton dikmeden yaşayabilirsiniz ama gıda ve su olmadan yaşayamazsınız" şeklinde konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU