Uçaktan düşen kaçak yolcu bahçesinde güneşlenen adamın yanına çakıldı

Olaya tanık olan komşu, ceset yere çarptığında çok yüksek bir düşme sesi duyduğunu söyledi

Fotoğraf: The Independent

Uçağa kaçak bindiği düşünülen bir erkeğin cesedi, uçak inişe geçtiği sırada Londra’da evinin arka bahçesinde güneşlenen adamın bir metre yanına düştü.

Polis cesedin bir erkeğe ait olduğuna inanıyor ve Kenya Hava Yolları’nın Heathrow Havaalanına inişe hazırlanan uçağının iniş takımlarından düştüğünü düşünüyor.

Uçuş takip sitesi “flightradar24.com” verilerine göre Boeing 787-8 Dreamliner tipi uçak Clapham'ın Offerton Yolu’ndaki evin üzerinden geçtiği esnada yerden yaklaşık bin metre kadar yüksekteydi. 

Press Association’a yaptığı açıklamada görgü tanığı komşu “Çok yüksek bir düşme sesi duydum. Hemen yukarı kata koşup camdan dışarı baktım. İlk başta bahçede uyuyan bir serseri olduğunu düşündüm. Bütün kıyafetleri üstündeydi. Ancak daha dikkatli baktığımda bahçenin duvarlarında kan olduğunu gördüm. Başının şeklinde de bir gariplik vardı. O an birden adamın düştüğünü anladım” dedi.

Tanık sözlerini şöyle sürdürdü:

Hemen dışarı çıktım. Tam o anda komşum da geldi ve aşırı sarsılmış gözüküyordu. Bahçesinde güneşlenmekteydi ve adam ondan hemen bir metre uzağa düşmüştü. Polisi aradık ve hemen geldiler.

İsminin verilmemesini isteyen komşu, Clapham’de bir parkta uçak izleme uygulamasından uçuşu takip eden bir gözetleyicinin de  cesedin düştüğünü gördüğünü söyledi. Uçak gözetleyicisinin de neredeyse polisle aynı anda geldiğini belirten komşu, cesedin bir Kenya Hava Yolları uçağından düştüğünü o an öğrendiklerini anlattı ve şunları ekledi:

Polisin dört arabası vardı. Temizlik işlemine başlamak için yaklaşık 5 saat boyunca burada kaldılar.

Cesedin akşam saat 20.30 civarında götürüldüğünü ve temizlik ekibinin işe devam etmek için pazartesi sabahı geri döndüğünü söyledi.

Ayrıca Heathrow Havaalanı’yla da iletişime geçtiğini ve yaşananlardan haberdar olup olmadıklarını sorduğunu söyleyen görgü tanığı “Ceset iki saniye daha geç düşseydi, kamusal kullanıma açık ve yüzlerce insanın bulunduğu bir yere düşebilirdi. Ayrıca benim çocuklarım da ceset düşmeden 15 dakika önce bahçedelerdi” diye konuştu.

Düşen vücudun çok zarar görmediğini belirten tanık, “Bunun sebebi vücudun tamamen bir buz kalıbı haline gelmiş olması” dedi.

Metropolitan Polis Teşkilatı da havaalanına ulaştığında uçağın iniş takımı bölmesinde bir çanta, su ve biraz yiyecek bulunduğunu açıkladı. 

Otopsinin en kısa zamanda tamamlanacağını söyleyen teşkilat, ölen kişinin yaşının henüz bilinmediğini belirtti.

Bunun yanında yetkililer ölümde şüpheli bir durum görmüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Benzer bir olay 2012’de de yaşanmış, Angola’dan gelen İngiliz Hava Yolları uçuşuna kaçak binen Jose Matada düşerek hayatını kaybetmişti. Aslen Mozambikli olan Matada, 9 Eylül’de Doğu Sheen'de kaldırımda bulunmuştu. 

Yapılan soruşturmaya göre adam 12 saatlik uçuşun büyük kısmında -60 dereceye kadar düşen dondurucu soğukta hayatta kalmayı başarabilmişti. 

Ancak yere çarptığı esnada vücudun “ölü ya da neredeyse ölü” olduğu düşünülüyor. 

2015’te de Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg kentinden Heathrow’a uçan bir uçağın iniş takımlarına tutunmuş bir adamın cesedi de Richmond’daki bir dükkanın üstüne düşmüştü. 

Press Association’dan yararlanılmıştır.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren:  Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU