Galatasaray'a gelişi de gidişi de olay olan Falcao'nun kulübe maliyeti açıklandı: 43 maçta 20 gol attı, bir golünün maliyeti 1 milyon eurodan fazla

Bu sezon başında sarı-kırmızılılarla yolları ayrılan Falcao'nun kulübe toplam maliyetinin 23 milyon euro olduğu açıklandı. Kolombiyalı futbolcunun, 2 sezon boyunca attığı her gol 1 milyon 150 bin euroya maloldu

Süper Lig'de zor günler geçiren Galatasaray'da gündem menajerlere ve oyunculara ödenen ücretler.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, kulüp üyelerini bilgilendirdiği toplantıda, Dursun Özbek döneminde menajerlere 12 milyon, Mustafa Cengiz döneminde 23 milyon, görev yaptığı 6 aylık döneminde ise 4 milyon euro ödendiğini bildirdi.

Elmas'ın açıklamalarında en dikkat çeken ayrıntı ise eylül 2019'da Monaco'dan bedelsiz olarak transfer edilen ve "El Tigre" (Kaplan) lakabıyla tanınan Radamel Falcao'nun sarı-kırmızılı kulübe maliyeti oldu.

Galatasaray'dan yıllık 5 milyon euro garanti ücret alacağı Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirilen Falcao, sözleşmesi erken feshedildiği için 3 milyon euro aldı.

3 ayrı menajere ödenen 3 milyon 750 bin euro ile birlikte Kolombiyalı golcünün sarı-kırmızılı ekibe toplam maliyeti 23 milyon euroyu buldu. 

 

Falcao havalimanı-GalatasaraySK.jpg
Falcao'yu havalimanında binlerce Galatasaray taraftarı karşıladı / Fotoğraf: @GalatasaraySK

 

Galatasaray'da geçirdiği süreçte 43 maçta forma giyen Falcao, bu maçlarda 20 kez fileleri havalandırdı. 

Açıklanan rakamlara göre, "El Tigre"nin sarı-kırmızılı forma ile attığı her golün maliyeti 1 milyon 150 bin euro.

Transferi olay oldu, binlerce taraftar havalimanında karşıladı

Kariyerinde birçok kulüpte forma giyen Falcao, 2019'un yaz aylarında Türkiye'de en çok ismi duyulan ve en çok konuşulanların başında geldi.

Dönemin Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak'ın transfer görüşmelerini yürüttüğü Monako'da Falcao ile çekilen fotoğrafının medyada yer alması, sarı-kırmızılı taraftarların heyecanını bir kat daha artırdı.

Falcao'nun Galatasaray'a transferinin açıklanması, ulusal ve uluslararası medyada ses getirmiş ve Kolombiyalı yıldızı karşılamaya binlerce Galatasaray taraftarı gitmişti.

 

Falcao-Albayrak-Twitter.jpg
Falcao ile Abdurrahim Albayrak Monako'da birlikte / Fotoğraf: Twitter

 

Galatasaray kariyerine iyi bir başlangıç yapan ve ilk maçında taraftarı golle selamlayan Falcao'nun Türkiye'deki serüveni hiç de umulduğu gibi olmadı.

Falcao, sarı-kırmızılı takım ile 2019-20 sezonunda 22 maçta sahada yer alırken, 11 kez gol attı. 

2020-21 sezonunda Galatasaray'da sadece 18 maçta süre alabilen Falcao, 9 golle takımına katkı verdi

Bu sezon ise sadece 3 maçta forma giyen ve gol katkısı veremeyen Falcao'nun sözleşmesi 4 Eylül 2021'de feshedildi.

Galatasaray'ın ardından İspanya'nın Rayo Vallecano kulübüne transfer olan Kolombiyalı futbolcu, yeni takımıyla çıktığı 19 maçta 5 kez fileleri sarstı.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU