Karamollaoğlu 2010 Referandumu'nu hatırlattı: Nasıl AK Parti 12 Eylül'den yana olmuyorsa biz de toplantıyı 28 Şubat’ta gerçekleştirerek vesayet özlemi içinde olmuyoruz

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "28 Şubat sürecinde utanç verici duruşları ortada olanların, 28 Şubat ile birlikte önü açılanların Saadet Partimize laf etmek; hakkı ve haddi değildir" dedi

Fotoğraflar: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

Konuşmasına Necmettin Erbakan'ı anarak başlayan Karamollaoğlu, "28 Şubat’la birlikte Erbakan Hoca'nın önünü kesmek isteyenler, milletimize de ağır bir darbe vurmuş oldular. Ekonomik ve sosyal maliyetlerinin yanında milletin gönlünde ve hafızasında derin travmalara neden oldu 28 Şubat. Artık daha fazla bedel ödenmesin diye, 'Üzerinden bin yıl geçse de...' şeklinde kurulan cümlelerin haksızlığını ispat etmek adına 28 Şubat günü tarihi bir toplantıyı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

"Bıraksınlar artık bu zırvaları"

6 partinin liderinin 28 Şubat'ta bir araya gelerek Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmalarını değerlendireceğini ve ortak bir açıklama yapacağını hatırlatan SP lideri Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Tabiri caizse; 28 Şubat'ın defterini yine bir 28 Şubat günü hep birlikte düreceğiz. AK Parti darbe anayasasına karşı 2010 Referandumunu 12 Eylül’de gerçekleştirmekle 12 Eylül Darbesinden yana olmuyorsa; biz de bu toplantıyı 28 Şubat’ta gerçekleştirerek vesayet özlemi içinde bulunmuş olmuyoruz. Bıraksınlar artık bu zırvaları.

28 Şubat sürecinde utanç verici duruşları ortada olanların, 28 Şubat ile birlikte önü açılanların, ülkemizin problemlerini çözmek adına bir araya gelen partilere ve özellikle de Saadet Partimize laf etmek; hakkı ve haddi değildir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ukrayna krizine de değinen Karamollaolu, "Esas olan Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesidir. 2014’deki Kırım’ın ilhakı neyse, Rusya’nın şu anda Ukrayna’ya bu müdahalesi aynıdır" ifadelerini kullandı.

"Zaman zaman İsrail ile kavgalı gibi gözüküp, arkasından İsrail’i baş tacı etmenin izahı yoktur"

Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Milli Görüş Hareketi olarak yıllardır dilimizde tüy bitti. BOP, aslında Büyük İsrail Projesi’dir! Son 20 yıldır bu projenin tatbikatı AK Parti'nin iktidarıyla bambaşka bir boyut kazanmıştır.

Zaman zaman İsrail ile kavgalı gibi gözüküp, arkasından İsrail’i baş tacı etmenin izahı yoktur. "One minute”"diyeceksiniz, Mavi Marmara katliamını yok sayacaksınız, saldırganlardan yana bir tavır sergileyeceksiniz! Bunun kabulü kesinlikle mümkün değil.

Artık İsrail’in ırkçı devlet anlayışına sahip olduğu, Filistin’lilere zulm eden bir ülke olduğunu farklı ülkelerde kabullenmeye başladı. İsrail zalim bir devlet olarak tescil edilmiş durumdadır.

İsrail Cumhurbaşkanını yeniden Türkiye’ye davet edip itibar iade etme gayreti zulme destek manasına gelir! Birileri BOP haritalarını Sayın Cumhurbaşkanının önüne lütfen koysun artık.

BOP sınırlarının nerelere gittiğini, bizim ülkemizin nasıl parçalanacağını ortaya koyan haritalara Sayın Cumhurbaşkanı razıysa, kusura bakmayın bu ülke buna tahammül edemez.

Gaflete düştünüz; Millet Meclisi kabul etmemesine rağmen Amerika Irak’ı işgal ederken ona  destek verdiniz, Suriye’yi harabeye çevirdiniz! Şimdi de kalkmış bu zulme destek olmak için israil Cumhurbaşkanını davet ediyorsunuz, neden? Çünkü ekonomi...

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU