İçişleri Bakanı Soylu: Cumhuriyet'in 100. yılında sınırlarımız içerisinde PKK kalmayacak

Soylu, “Arkasında olan güçlere rağmen PKK, bu topraklardan silinecek” dedi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Cumhuriyet'in 100. yılında sınırlarımız içerisinde PKK kalmayacak” dedi.

Soylu, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde, çocuklarının PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle bekleyen Diyarbakır Anneleri'ne ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

“Diyarbakır Anneleri'nin azmi, bir buluşma daha gerçekleştiriyor: Evlat Nöbetinde 35. Buluşma...” diye yazan Soylu,  “Cumhuriyet'in 100. yılında sınırlarımız içerisinde PKK kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Soylu, “Arkasında olan güçlere rağmen PKK, bu topraklardan silinecek” dedi.

Bakanlıktan açıklama

İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ikna çalışmalarında  örgütten kaçan 2 PKK'lının Türkiye'ye girerek güvenlik güçlerine teslim olduğunu bildirdi.

Bakanlıktan şu açıklama yapıldı:

Teslim olan örgüt mensuplarının 2015 ve 2020 yıllarında terör örgütüne katıldıkları, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttükleri tespit edildi.  Söz konusu örgüt mensuplarından birinin ailesinin, Diyarbakır’da devam eden evlat nöbeti eylemine katılan aileler arasında bulunuyor.  Sürdürülen ikna çalışmaları neticesinde, “Evlat Nöbeti”nde 35. buluşma gerçekleşirken; 2022 yılında  teslim olan  örgüt mensubu sayısı da 13'e yükseldi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU