Akif Beki: İYİ Parti’yle Saadet istenmiyormuş meğer

"Allah’tan soruldu da Cumhurbaşkanı, spekülasyonlara bir nihayet verdi. Yoksa 'yalan yanlış' bilmeye devam edecektik"

Fotoğraf: AA

Karar yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “muhalefet partilerinden Cumhur İttifakı’na katılma isteyenlere kapınız açık mı” şeklindeki soruya verdiği “Haşa. Öyle bir şey olur mu! Böyle bir şeye benim kendi tabanım da müsaade etmez” yanıtı eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beki, bugünkü köşe yazısının “İYİ Parti’yle Saadet istenmiyormuş meğer” başlıklı kısmında Erdoğan’ın kısa süre önce İYİ Parti ve Saadet Partisi’ne yönelik temaslarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı’nın geçmişteki ifadelerinin aksine yeni yaptığı açıklamayı eleştiren Beki’nin yazısı şöyle:

Zannediliyordu ki iktidar, iki muhalefet partisini kendi yanına çekmeye çalışıyor. Durduk yere de çıkmamıştı, böyle zannedilmeye başlanmasının nedenleri vardı. Akşener’e, “eve dön” çağrısı yapılmıştı. Bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti’nin yerinin Cumhur İttifakı olduğunu söylemişti. Erdoğan’ın, “yerli ve milli” olarak değerlendirdiği İYİ Parti’yi, Millet İttifakından koparmak istediği sanılmıştı. Aynı zan, Saadet Partisi için de fazlasıyla geçerliydi. Cumhurbaşkanı, Karamollaoğlu’nu ikna edemeyince, Oğuzhan Asiltürk’le yakınlaşmayı denemişti. Saadet’i bu yolla kazanma çabaları, Asiltürk’ün vefatına dek sürmüştü.

Meğer göründüğü gibi değilmiş. Spekülasyonların aslı astarı yokmuş. Bırakın İYİ Parti’yle Saadet’in peşinde koşmayı...Koşa koşa ‘gelelim, size katılalım’ deseler bile AK Parti, zinhar saflarına kabul etmezmiş. Abu Dabi’den dönüş uçağında soruldu: “İleride 6 muhalefet partisinden Cumhur İttifakı ile birlikte olmak isteyenlere kapınız açık mı?” Erdoğan, kesin bir dille reddetti: “Haşa. Öyle bir şey olur mu! Böyle bir şeye benim kendi tabanım da müsaade etmez.” Allah’tan soruldu da Cumhurbaşkanı, spekülasyonlara bir nihayet verdi. Yoksa “yalan yanlış” bilmeye devam edecektik.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU