Putin'den Rusya Silahlı Kuvvetleri'ne Lugansk ve Donetsk için 'barışı sağlayın' emri

Putin’in kararı, Batılı ülke liderleri tarafından “uluslararası taahhütlerinin tek taraflı ihlali ve Ukrayna'nın egemenliğine saldırı” olarak niteleniyor

Fotoğraf: AA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Silahlı Kuvvetleri’ne Rusya tarafından tanınan “Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'nde” barışı sağlama emri verdi.

Putin, Donetsk ve Lugansk bölgelerini tanımaya imkan veren kararnameyi imzalamıştı.

Resmen tanıma kararına karşı Avrupa Birliği, NATO başta olmak çeşitli ülke ve organizasyonlar tepki gösterdi, kınama açıklaması yaptı.

Putin’in kararı, Batılı ülke liderleri tarafından “uluslararası taahhütlerinin tek taraflı ihlali ve Ukrayna'nın egemenliğine saldırı” olarak niteleniyor.

Sputnik’te yer alan haberde “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Silahlı Kuvvetleri’ne Rusya tarafından tanınan Lugansk ve Donetsk cumhuriyetlerinde barışı sağlamak için bir kararname imzaladı” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamada, “Lugansk Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı'nın Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı'na ilettiği talep üzerine Rus Silahlı Kuvvetleri, Lugansk Cumhuriyeti topraklarında barışı koruma misyonları icra edecek" denildi.

 

Independent Türkçe, Sputnik

DAHA FAZLA HABER OKU