Çarşı ve Gezi Parkı davaları ayrıldı, Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verildi

Mahkeme, Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına, Çarşı Davası'nın Gezi Parkı davasından ayrılmasına ve bir sonraki duruşmanın 21 Mart'ta görülmesine karar verdi

Fotoğraf: Reuters

Çarşı davası ile Gezi Parkı davasının birleştirilmesinin ardından tutuklu sanık Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 52 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması görüldü.

Duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme, Çarşı davasının Gezi Parkı ana davasından ayrılmasına karar verdi. Dosya, mütalaa hazırlanmak üzere savcılığa gönderilecek.

Osman Kavala'nın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir sonraki duruşma 21 Mart'ta yapılacak.

Davanın geçmişi

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı dava, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmeye başlanmıştı. Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 sanık hakkında verilen beraat kararları ise Yargıtay tarafından bozulmuştu.

Yargıtay, bozma kararında, Gezi Parkı ile Çarşı davasının arasında hukuki bağlantı olduğu gerekçesiyle birleştirilmelerine karar verilmesi gerektiğini vurgulamıştı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesine gönderdiği yazıda davaların birleşmesine onay verdiğini belirtmişti.

Davalar 30 Temmuz'da birleştirilmiş ve sanık sayısı 52'ye çıkmıştı. Birleşme kararının ardından görülen üç duruşmada sanık Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU